DIVA SVJETSKOG GLASA

Dionne Warwick i Ivo Gamulin Gianni u Lisinskom

24.11.2011 u 16:19

Bionic
Reading

Diva s više od pedeset najvažnijih svjetskih glazbenih nagrada, 'majka svjetske glazbene scene', Dionne Warwick i tenor Ivo Gamulin nastupit će 17.i 18. prosinca u Lisinskom

'Majka svjetske glazbene scene', Dionne Warwick, nastavlja niz velikih svjetskih glazbenih spektakala u Lisinskom, 17. i 18. prosinca u Zagrebu.

Višestruka dobitnica Grammyja, teta Whitney Houston kojoj su se na koncertu klanjali Michael Jackson i Elisabeth Taylor, u Hrvatskoj nastupa prvi put, a sve će uveličati Ivo Gamulin Gianni i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnateljskom palicom Tomislava Fačinija.
Dionne Warwick je Grammyjem nagrađivana pjevačica koja je poznata po hitovima kao što su Don’t Make Me Over, Walk On By, I Say a Little Prayer i That’s What Friends Are For. Od 1962. do danas snimila je više od šezdeset albuma i osvojila razne nagrade i počasti. 'Iskričav, smirujući i senzualan' , najbolji je to opis poznatog i legendarnog glasa Dionne Warwick, koja je postala temelj američke pop glazbe i kulture. Njezina karijera spojila je više od četrdeset osam godina, smjestivši je kao internacionalnu glazbenu legendu. Snimila je više od šezdeset hitova i prodala više od stotinu milijuna ploča.

Ivo Gamulin Gianni već je ugostio jazz zvijezdu Natalie Cole, koja je u Hrvatskoj nastupala prvi put, a kada je održao humanitarni gala koncert za udrugu Debra u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 2009. uz revijski orkestar Zagrebačke filharmonije, gošća mu je bila talijanska zvijezda Anna Oxa. Surađivao je s Glorijom Gaynor, koja je počasna gošća na njegovom božićnom CD-u, za koji je sve skladbe aranžirao John Cameron.

Dionne Warwick, Walk on by