PROBLEM SA ŠTITNJAČOM

Danijela Trbović otvoreno o bolesti s kojom se bori godinama

04.02.2016 u 07:02

Bionic
Reading

Voditeljica Daniela Trbović, koja već godinama osvaja gledatelje svojim šarmom i izvrsnim smislom za humor, otkrila nam je kako se bori s poremećajem štitnjače, ali i koje su to tinejdžerske muke te zašto joj je praznik ljubavi Valentinovo najveća izmišljotina koja postoji

Mimozine dane koji su se obilježili u subotu na zagrebačkom Cvjetnom trgu nije propustila ni TV voditeljica Daniela Trbović. Tako je uz brojne osobe iz javnog života sudjelovala u prodaji mimoza kako bi se proširila svijest o bolestima štitnjače, a sav novac doniran je udruzi Europa Donna. Problemi sa štitnjačom nakon dijabetesa najzastupljeniji su kod žena, a nažalost ni Daniela nije iznimka.

'Žene su, nažalost, sklonije problemima sa štitnjačom, ali moram priznati da me to nimalo ne iznenađuje. S obzirom na život koji živimo, na stres i svakodnevicu, neizvjesnost, naravno da bez obzira koliko mislimo da smo u stanju se othrvati - obolimo. Osobno sam na terapiji za štitnjaču već više od deset godina. I svake godine odrađujem i preglede dojki i štitnjače, tu sam vrlo disciplinirana', objašnjava Daniela te nastavlja kako nije samo po pitanju svog zdravlja vrlo ažurna.


Daniela već preko deset godina ima problema sa štitnjačom koje disciplinirano drži pod kontrolom

'Ja sam control freak, a s obzirom na to da sam i samohrani roditelj, zadaća mi je da što dulje trajem (smijeh). Kada ne bi bilo mene, ne bi bilo ničega. Jako pazim na svoje zdravlje, a nedavno sam odradila sve preglede vezane upravo uz štitnjaču te pregled dojki. Vrijeme leti, to nema veze s 2015. nego s mojom godinom proizvodnje, definitivno s obzirom na ritam koji živimo, sve to ide još i brže. Kao i svaka prosječna žena koja ima posao, kuću i dijete, to ide na nekoliko kolosijeka ubrzano, tako da ste u nekom super sonicu i samo krenete', kaže Daniela te otkriva da u kući trenutačno vlada i period puberteta s obzirom na to da njezin sin Lovro ima 16 godina.

'S njim proživljavam svoj prvi pubertet jer se vlastitoga ne sjećam. U moje vrijeme pubertet kao takav nije bio moderan. Doduše, starci mi jesu bili glupi, ali s vremenom mi se nešto pozitivno dogodilo, tako da se nadam da ću i svome sinu ponovno postati normalna osoba. Ali da je lako, zaista nije', nastavlja Daniela koja smatra da je danas djeci najbolji izgovor na temu puberteta.


Daniela u društvu glumice Mije Begović i Nives Morić iz udruge Europa Donna

Jednako danas, smatra kako su svi pretjerano izloženi bombardiranju informacijama, a ona si je, po uzoru na emisiju 'BezVeze' i sama uzela nekoliko dana u tjednu kada se izolira od svih medija i novosti.

'Vrijeme kao takvo leti, godine se lijepe jedna na drugu. A s obzirom na sve ono što mi proizvodimo u medijima, čeka nas kataklizma ili tako barem izgleda. Radoznala sam i informirana, ali nekad si povučem crtu i odlučim za crnu rupu od dva dana informacijskog čišćenja da malo udahnem zdravog zraka. Sve ono što nas zasipava, od dnevne politike, klime, čovjek bi stvarno pomislio da treba otići u Jehove. A onda krene raditi i štitnjača i eto začaranog kruga', otkriva Daniela.


S Tihanom Harapin Zalepugin prodavala je mimoze za udrugu Europa Donna

Dolaskom veljače stiže i Valentinovo, a voditeljica na taj praznik ima vrlo iskrenu reakciju: 'Najgora izmišljotina ili uvezena stvar su mi Noć vještica i Valentinovo, oboje dijele pobjedničko prvo mjesto. Ni u vrijeme kada sam bila ogrezla u ljubavi, to mi nije bilo nikako napeto. To je takva konzumeristička glupost, srčeka, medeki, besmisleno i prenapadno.'