ZANIMLJIVA SURADNJA

Damir Urban i Siddharta snimili video 'Strele v maju'

01.03.2016 u 14:58

Bionic
Reading

Slovenska industrial grupa Siddharta i jedan od najvećih hrvatskih glazbenika današnjice Damir Urban snimili su zajednički singl 'Strele v maju'. On se nalazi na Siddhartinom albumu ‘Ultra' koji će za hrvatsku publiku objaviti Dancing Bear Records u petak 26. veljače. Videospot 'Strele v maju' režirao je Matej Grginič

Bend Siddharta je prošle godine zaokružio impresivnih dva desetljeća rada i bogate te značajne prisutnosti na sceni, veliku obljetnicu proslavivši dvama albumima, 'Infra' i 'Ultra'.

'Infra', prvi od dva slavljenička albuma, objavljen je u ljeto 2015. za slovensku etiketu Nikka dok je to u Hrvatskoj učinio Dancing Bear Records. S albuma je tada skinut singl 'Ledena', koji je još jednom potvrdio Siddhartin status. Kako se slavlje nastavilo, bend je u studenom 2015. objavio nastavak priče, odnosno drugi album naslovljen 'Ultra', koji će napokon biti objavljen i u Hrvatskoj, i to 26. veljače, kada će biti pušten u prodaju u dućanima Dancing Beara.

Album 'Ultra' donosi 10 pjesama i upravo je s njega skinut singl 'Strele v maju' (feat. Urban) s lako prepoznatljivim Urbanovim snažnim vokalom, a on ga je uz sličnu percepciju svijeta, doba i aktualnih događanja spojio sa Siddhartom. Pjevač Siddharte Tomi M. i Damir Urban u 'Strelama v maju' govore isti jezik pod istim nebom.

Albume 'Infra' i 'Ultra' članovi benda snimili su u Studiju 13, vlastitom studiju u Ljubljani, a nakon 16 godina producentske palice opet se prihvatio Dejan Radičević.

Povodom 20. rođendana bend je u ponedjeljak 15. veljače održao cjelovečernji  koncert na RTV-u Slovenija. Arhivsku snimku koncerta možete pogledati na poveznici: http://4d.rtvslo.si/arhiv/koncerti/174388671.

Koncertnu promociju albuma 'Infra' i 'Ultra' Siddharta će održati 24. ožujka u Tvornici kulture!

Ovdje pogledajte spot 'Strele v maju'