KOBAN PAD

Cohenov menadžer otkrio kako je umro slavni glazbenik

17.11.2016 u 12:20

Bionic
Reading

Menadžer preminulog legendarnog kanadskog glazbenika i pjesnika Leonarda Cohena otkrio je kako je jedan od najvećih kantautora našeg doba preminuo 7. studenog u Los Angelesu

Leonard Cohen umro je 7. studenog u Los Angelesu, a njegova je smrt objavljena tri dana kasnije na njegovoj stranici na Facebooku, no nije bilo poznato od čega je preminuo jedan od najvećih vizionara među umjetnicima svog naraštaja.

U srijedu je njegov menadžer Robert Kory izjavio kako je pjevač otišao tijekom sna nakon što je pao usred noći 7. studenog. 'Otišao je iznenada, neočekivano, ali u miru', kazao je Kory.

Posljednji ispraćaj slavnog umjetnika održan je prošlog četvrtka na židovskom groblju na obroncima Mont-Royala, u srcu Montreala, njegova rodnog grada. Prisutni su bili samo članovi uže obitelji i najbližih prijatelja, a njegov sin Adam rekao je kasnije da je pokopan onako kako je želio: po židovskoj tradiciji, uz svoje roditelje.

'Moja sestra i ja upravo smo pokopali oca u Montrealu u prisutnosti uže obitelji i nekoliko njegovih dugogodišnjih prijatelja, a u zemlju je položen u neukrašenom lijesu od borovine, kraj svoje majke i oca. Točno tako je tražio', napisao je Adam na Facebooku i zahvalio svima na dirljivim porukama sućuti koje je primio zbog smrti oca.