BOĆARSKI DOM, 16. VELJAČE 2012.

Chris Rea stiže u Zagreb!

20.07.2011 u 14:36

Bionic
Reading

Nakon rasprodane europske turneje u 2010, jedan od najistaknutijih britanskih kantautora, Chris Rea, kreće na novu europsku turneju u sklopu koje će 16. veljače nastupiti u Zagrebu

Turneja promovira objavljivanje Chrisovog novog materijala nakon više od deset godina stanke. Opširno izdanje sa tri CD-a i dva DVD-a 'The Santo Spirito Project' uključuje potpuno novi studijski album i dva filma na DVD-u, koje je napisao i režirao Rea. Prvi film je surova i brutalno iskrena kronika o borbama s bikovima uz neoklasičnu i španjolsku gipsy glazbu, a drugi film prati čovjeka kroz putovanje u Firenci u potrazi za istinom.

Glazba koja prati oba filma sadržana je na dva CD-a. 'Volim stvarati i strastveno vjerujem da umjetnik uvijek treba biti u potrazi za isprobavanjem novih načina približavanja svojih ideja publici', rekao je Rea.

Chrisova karijera proteže se na više od trideset godina, a albumi 'Road To Hell' iz 1989. i 'Auberge' iz 1990. debitirali su na broju jedan u Velikoj Britaniji, učvrstivši ga na poziciji jednog od nedvojbeno najboljih glazbenika i tekstopisaca u zemlji.

Njegov bogati katalog uključuje klasike 'Fool (If You Think It's s Over)', 'On The Beach', 'Let's Dance', 'Josephine', 'Stainsby Girls', 'I can Hear Your Heartbeat', 'Working On It', 'Road To Hell (part 2)', 'Auberge', 'God's Great Banana Skin' i 'Julia'.

'Santo Spirito Project' bit će objavljen u ponedjeljak, 5. rujna na CD/DVD izdanju, a za digitalni download će biti dostupan od prosinca 2011. Dugo očekivana autobiografija britanskog kantautora, 'Road To Hell & Back Again', izlazi 2012.

Zagrebački koncert Chrisa Ree održati će se 16. veljače 2012. u Boćarskom domu. Kapacitet je ograničen na 2000 mjesta, a ulaznice po cijeni od 270 kn (stajanje) i 300 kn (sjedenje) mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima diljem hrvatske i inozemstva u sustavu Eventim

Chris Rea: 'Road to Hell' (live)