SRETAN ROĐENDAN

Cher i u 69. godini izgleda sjajno

21.05.2015 u 14:35

Bionic
Reading

Jedna od najpoznatijih svjetskih pjevačica danas slavi 69. rođendan, a unatoč tome što se bliži 70. godini, Cher je aktivnija nego ikad, a besprijekornim izgledom i dalje pljeni pozornost svjetske javnosti

Cher je kroz godine karijere mijenjala dečke, mjesta nastupa, ali i svoj gotovo nestvaran izgled zahvaljujući brojnim operacijama zbog čega su je prozvali kraljicom estetskih zahvata. Što god radila, napravila je dobar posao jer danas jednako senzacionalno izgleda kao i na početku karijere. Cher je više potrošila na estetske operacije nego što je zaradila. Ali kako je nedavno izjavila, to je ulaganje u sebe i nije joj žao.

'Nakon 46 godina, nikakve kritike me ne dotiču. Jedino na što ne ostajem ravnodušna i ono što prezirem je starenje. Kada je šoubiznis u pitanju, ostarjeti znači umrijeti i ne žalim što sam potrošila milijune dolara na svoj izgled', više je puta isticala u medijima.

Cherilyn Sarkisian, kako joj je pravo ime, prvi hit se dogodio 1965. s pjesmom 'I Got You, Babe' koju je izvodila sa Sonnyjem Bonom. Prvih godina karijere bila je svojevrstan modni uzor, djevojke su imitirale njen izgled, puštale i ravnale kosu, nosile trapez-hlače, a među prvima je pokazala pupak na televiziji. Njezin status seks-simbola 1970. potaknuo je dizajnera Boba Mackieja, koji joj je osmišljavao izgled, da krene kreirati odjeću koja će otkrivati pojedine dijelove tijela.

Šokirala je publiku kada se 1989. u spotu za pjesmu 'If I Could Turn Back Time' pojavila u prozirnom bodiju s trakama preko strateških mjesta, u tangama, mrežastim čarapama i kožnoj jakni. Spot je najprije bio zabranjen na MTV-u, a zatim, zbog ogromne popularnosti, vraćen i emitiran isključivo navečer, iza 21 sat. Cher je postala poznata i po brojnim tetovažama (narukvica s tri privjeska na lijevoj ruci, leptir ukrašen cvijećem na zadnjici, ankh – egipatski simbol života i besmrtnosti, srce i križ s mačem, orhideja na desnom bedru, krizantema na članku lijeve noge…) mnogo prije nego što su postale moderne među holivudskim divama.

Već dugo se smatra LGTBQ ikonom, desetljećima je drag queensice imitiraju širom svijeta, a mama je transosobe - kći joj je promijenila spol i postala muškarac.