LAŽNI AMERIČKI MORAL

Charlize bračne zakone usporedila s aparthejdom

13.04.2009 u 16:30

Bionic
Reading

Lijepa glumica Charlize Theron toliko je ogorčena što Amerikanci još uvijek ne žele ozakoniti istospolne brakove da je izjavila kako ne želi biti dio toga niti stupati u brak jer je to podsjeća na aparthejd

Glumica južnoafričkog porijekla je jasno i glasno rekla da se neće udati za svog dugogodišnjeg partnera Stuarta Townsenda dokle god se u SAD-u ne ozakone istospolni brakovi. Charlize ne razumije zašto Amerika odbija homoseksualcima dati ista prava kao i heteroseksualcima.

'Ne sviđa mi se život u elitističkom svijetu, smeta mi to. Ne želim biti dio elite sa seksualnim povlasticama, možda jer sam živjela u zemlji u kojoj je vladao aparthejd, a ovo mi se čini kao oblik aparthejda. Udajom želim dati nešto onome tko mi jako puno znači i svi bi trebali imati tu priliku. To je toliko zastarjelo, ne mogu vjerovati da i dalje razgovaramo o tome', rekla je Theron.

Charlize je također pohvalila film 'Milk' koji je Seanu Pennu donio Oscara za najboljeg glumca za njegov portret homoseksualno orijentiranog političara Harveyja Milka. Izdvojila je film među ostalim oskarovcima jer podiže svjesnost javnosti, piše Female First.