NOVI PROGRAM

Četvrtak je dan za odlazak u Vintage Industrial Bar

10.02.2015 u 17:00

Bionic
Reading

Nakon tri godine rada, s više od 150 pripremljenih lista i 600 prezentiranih izvođača iz svih država regije, tjedna lista moderne muzike Muzika Je Zvonko Radost, u suradnji s mobilnom mrežom bonbon, pokreće koncerte uživo u kultnom zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar

Jednom mjesečno, i to četvrtkom Zvonko će prezentirati tri recentna i najbolja izvođača sa svoje liste u sklopu programa Sve je dozvoljeno četvrtkom. Prvi Zvonko Live 12. veljače dovodi zagrebačkoj publici dobro znani beogradski Stray Dogg, zatim zagrebačku glazbenicu u usponu Saru Renar i zapaženog zagorskog autora J. R.-a Augusta.

Beogradska grupa Stray Dogg postoji tri godine, objavila je dva studijska albuma ('Almost' i 'Fire’s Never Wrong'), a treći je najavljen za 2015. Pored samostalnih nastupa, tokom karijere dijelili su binu s mnogim slavnim domaćim i stranim imenima kao što su Damien Jurado, Chinawoman, Scoutt Niblett, Mark Eitzel, Darkwood Dub, Obojeni Program, Rambo Amadeus, Howe Gelb...

Odlične recenzije albuma i održanih koncerata Saru Renar stavljaju u sam vrh novog vala hrvatske kantautorske scene. Zagrebačka kantautorica sama potpisuje tekstove i glazbu za svoje pjesme. Prve pjesme počela je pisati prije pet godina, što je kulminiralo u travnju 2013. izlaskom debitantskog albuma pod nazivom 'Djeca'. Svojim novim albumom 'Jesen' Sara je potvrdila status najprogresivnije glazbenice novog vala prikupivši samo najbolje recenzije regionalnih portala, časopisa i radiopostaja. Nakon što je rasprodala zagrebačku Tvornicu krajem rujna prošle godine, prije dva mjeseca nastupila je i na RockOff Festivalu i osvojila nagradu za najbolju izvedbu.

J. R. August mladi je umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka. Prije četiri godine J.R. počinje raditi na svom prvom EP-u, kvadrilogiji 'Change of Seasons' – priči ispričanoj glazbom i videospotovima, inspiriranoj lucidnim snovima koje je August doživljavao u to vrijeme te Poeovom mračnom poezijom i Hesseovim psihodeličnim romanima koje je čitao. Nakon postavljanja prvog dijela kvadrilogije 'Man with the Magnificent Mind' na YouTube, video je u manje od tjedan dana postao broj jedan na službenoj stranici benda Coldplay stekavši odlične reakcije domaće i strane publike, premašujući 60.000 klikova na YouTubeu. Drugi, treći i četvrti dio kvadrilogije, 'Distort Reality', 'John John' i aktualni 'Change of Seasons' izazvali su slične reakcije. Glazbenik trenutačno radi na seriji EP albuma, održava solo koncerte i koncerte s pratećim bandom s kojim će nastupiti i u Vintage Industrial Baru.

Koncert počinje u 20,30 sati, a prije i nakon nastupa bendova publiku će zabavljati DJ Trsha.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 30 kuna, a na dan koncerta 40 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Vintage Industrial Baru (Savska 160).

Svakako posjetite i bonbonovu stranicu gdje će dijeliti ulaznice u nagradnim igrama!