FANTASTIČNA AVANTURA

'Carstvo Velikog Oza'

22.02.2013 u 10:00

Bionic
Reading

Direktno iz kompanije Walt Disney Pictures dolazi fantastična 3D avantura 'Carstvo Velikog Oza' koja će svojim gledateljima prikazati kako je zapravo nastao jedan od najpoznatijih čarobnjaka na svijetu, a koji je proizašao direktno iz uma autora L. Franka Bauma u njegovoj knjizi 'The Wonderful Wizard of Oz'.

Maštoviti scenarij Mitchella Kapnera i Davida Lindsaya-Abairea prati Oscara Diggsa, malog cirkuskog mađioničara upitnog morala koji igrom slučaja završi u prekrasnoj zemlji Oz. Upravo u njoj Oscar će pomisliti da je osvojio jackpot – slava i bogatstvo su njegovi nakon dolaska – ali to sve traje dok ne upozna tri vještice (Theodoru, Evanoru i Glindu) koje nisu uvjerene da je baš on taj čarobnjak kojeg su svi željno iščekivali. Nevoljko upleten u probleme epskih proporcija s kojima je suočena zemlja Oz i njezini stanovnici, Oscar će morati otkriti tko je dobar, a tko zao prije nego bude prekasno. Uz upotrebu svojih mađioničarskih sposobnosti – uz pomoć vlastite ingenioznosti i malo čarobiranja – Oscar će sebe pretvoriti ne samo u velikog čarobnjaka, već i u boljeg čovjeka.

Film 'Carstvo Velikog Oza' okupio je snažnu glumačku ekipu koju predvode za Oscara nominirani James Franco ('127 sati') kao Oscar Diggs odnosno čarobnjak; nominirana za Zlatni globus Mila Kunis ('Crni labud') kao mlada vještica Theodora; dobitnica Oscara Rachel Weisz ('Brižni vrtlar') kao Theodorina starija sestra Evanora, vještica koja upravlja Emerald Cityjem; i tri puta nominirana za Oscara Michelle Williams ('Planina Brokeback', 'Blue Valentine' i 'Moj tjedan s Marilyn') kao Glinda, Dobra vještica.