NAGRADNJAČA

Caribou u Teatru &TD - dobitnici

26.11.2010 u 14:22

Bionic
Reading

Žedno uho i Kultura promjene SC-a, pozivaju vas u petak, 3. prosinca u Teatar &TD, na nevjerojatan spoj elektronike i indie popa, koncert kanadskog benda Caribou, predvođen starim zagrebačkim znancem Danom Snaithom. Tportal.hr ovom prilikom poklanja svojim čitateljima ulaznice (2 x 2)

Ovaj se tridesetdvogodišnji doktor matematike, naime, na našu veliku sreću još kao Manitoba prvi put pojavio u KSET-u nedugo po objavljivanju sjajnog albuma 'Up in Flames', kad je, zajedno s Chicago Underground Triom, rasplesao prepuni klub zacementiravši svoj status u ovom gradu, po svemu sudeći, za sva vremena.

Ni promjena imena u Caribou, pod prijetnjom tužbe stanovitog Handsome Dicka Manitobe, nije nimalo naškodila Danu, jer svaki je njegov novi dolazak u Zagreb privlačio sve više ljudi, a svakim novim izdanjem sve više i više razoružavao kritiku dovevši svoj apstraktni spoj elektronike i indie popa na godišnje liste najboljih albuma širom svijeta.

Ni ne čudi stoga da su ubrzo uslijedile brojne nagrade od kojih mu je zasigurno najdraža ona za najbolji kanadski album (Polaris Music Prize) koju je s 'Andorrom' osvojio 2008. godine, a za koju je nominiran i s novim albumom 'Swim'. Oduševljenje koje je ovaj album izazvao, u prvom redu među otočkom kritikom, rezultiralo je ogromnim interesom za Caribou koji od sredine travnja na ovamo svira neprekidno na svjetskoj turneji, koju će do kraja godine činiti nevjerojatnih 170 koncerata.

Po dvije ulaznice osvojile su: Maja Pušić i Vlatka Žunec.

Dobitnici će u preuzimanju ulaznica biti kontaktirani putem maila.