RTL POMAŽE DJECI

'Budi mi prijatelj' uz Olivera i brojne zvijezde

17.12.2014 u 10:55

Bionic
Reading

Pet tisuća djece naše zemlje čeka na vas. Samo jedan poziv na 060 9007 i 6,25 kuna može promijeniti njihov život. Filip Juričić, Doris Pinčić Rogoznica, Severina i Miroslav Škoro već su se uključili u ovogodišnju kampanju 'Budi mi prijatelj', čija je finalna emisija na programu RTL Televizije večeras s početkom u 21 sat, a nastupit će, između ostalih, Oliver Dragojević, Psihomodo pop, Goran Karan, Ksenija Urličić te mnogi drugi

'RTL pomaže djeci' ove godine organizira osmu po redu kampanju naziva 'Budi mi prijatelj'. Preko 130.000 djece korisnika i 13 milijuna uloženih kuna te 188 realiziranih projekata rezultat su rada udruge. U ovoj kampanji je 5000 djece kojoj treba uljepšati svakodnevicu.

Među mnogima, ove godine RTL pomaže Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra u kojoj borave kronično bolesna dječica, uglavnom bez prognoze za ozdravljenje. Uz kumove projekta, Filipa Juričića i Doris Pinčić Rogoznica, koji su djeci uljepšali jedan bolnički dan te im izmamili osmjeh na lice, prikuplja se novac za kupnju 30 bolesničkih kreveta s pripadajućim madracima jer je krevet ovim malenim bolesnicima mjesto stalnog obitavanja.

Osnovna škola Dr. Stjepan Ilijašević u Oriovcu također je jedna od onih kojoj je Udruga odlučila priteći u pomoć, baš kao i Miroslav Škoro, kum projekta koji je posjetio učenike te zajedno s njima sjeo u klupe i provjerio što to nedostaje malim pametnim glavicama. Učenicima nižih razreda tako bi se kupila oprema za četiri učionice jer namještaj koji imaju star je više od 30 godina.


I udruzi 'Ljubav na djelu' (udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti koja djeluje u sklopu Klinike za dječje bolesti Zagreb), čija je kuma projekta Severina, neophodni su dodatna oprema i uređenje kabineta za neurofeedback. Severina je razveselila djecu posjetivši ih u Klaićevoj bolnici unijevši radost i toplinu u srca mališana kojima je najteže. Ovim humanim projektom sakupio bi se novac ne bi li se uveo novi, odnosno nadogradio postojeći rehabilitacijski postupak, čime bi se značajno unaprijedila kvalitetna i precizna dijagnostika i rehabilitacija bolesne djece.

Oliver, Severina, Filip Juričić i Doris Pinčić Rogoznica već su dio ove velike dobre priče! Budite i vi večeras od 21 sat na RTL Televiziji jer pozivom na 060 9007 (6,25 kuna s PDV-om) činimo veliku razliku.