PINK FLOYD TRIBUTE

Brit Floyd oduševio u Beogradu, stiže u Split i Zagreb

06.11.2012 u 17:18

Bionic
Reading

Brit Floyd, tribute bend koji na vjerodostojan način približava glazbu Pink Floyda, turneju u ovom dijelu Europe započeo je sjajnim koncertom u Beogradu

Turneja posvećena aktualnom albumu 'Greatest Hits' Pink Floyda 'A Foot In The Door' vizualno je koncipirana prema posljednjoj turneji Pink Flyoda, 'Division Bell Tour' iz 1994. i uključuje identičnu rasvjetu i videoprojekcije za svaku pjesmu.

U prepunoj beogradskoj dvorani Sava centra liverpulski bend oduševio je svojim nastupom sve nazočne, gotovo sva su mjesta bila popunjena do kraja koncerta koji je trajao puna tri sata, a svaka pjesma je popraćena ovacijama. Sjajno ozračje vladalo je i na koncertima u Sarajevu i u Nikšiću, gdje su Brit Floyd svojim spektakularnim šouom oduševili publiku.

Brit Floyd su 2010. u Liverpoolu osnovali Chas Cole, voditelj agencije CMP Entertainment i Damian Darlington, gitarist i glazbeni direktor Brit Floyda (koji je imao čast svirati Davidu Gilmoureu na proslavi njegova 50. rođendana 1996. u Londonu).
Glazbeni kritičari proglasili su ih najboljim i najautentičnijim Pink Floyd šouom, za 'pravu reinkarnaciju Pink Floyda' i za najbolji šou u čast općenito.

S obzirom na to da Pink Floyd vjerojatno više neće ići na turneju, moći ćemo vidjeti najbolju moguću kopiju, jer su se Brit Floyd potrudili skinuti svaki detalj u zvukovnom spektru, pa ako na koncertu zatvorite oči, moći ćete zamisliti da ste na koncertu Floyda.

Brit Floyd su do sada na svakom koncertu ostavili sve bez daha, pa i onu u Royal Albert Hallu u Londonu, kao i više od 250 tisuća ljudi na prošlogodišnjoj turneji svojom izvedbom i set-listom koja može zadovoljiti i najveće fanove. Set-lista nije sastavljena na temelju 'najvećih hitova', već na best-ofu, onako kako bi je sastavili najveći fanovi. Tako su tu pored klasika 'Shine On Crazy Diamond', 'Wish You Were Here', 'Another Brick In The Wall', 'Money', 'Time', 'Comfortably Numb', 'Learning To Fly', 'High Hopes', 'Echoes' (u originalnoj 23 minutnoj verziji), 'One Of These Days',... i 'Have A Cigar', 'Vera', 'Fletcher Memorial Home', 'Is There Anybody Out There?', 'Pigs' pa čak i Barrettova 'See Emily Play'.

Ovaj sjajni tribute bend u srijedu, 7. studenoga, nastupa u Splitu (dvorana Gripe), a u 8. studenoga u zagrebačkom Domu sportova