PJEVAČ NA SUDU

Branimir Štulić tuži izdavačku kuću

01.10.2012 u 10:34

Bionic
Reading

Branimir Štulić pred višim sudom u Beogradu pokreće parnicu protiv izdavača TD Plato books iz Beograda zbog kršenja autorskih prava, pišu srpski mediji

'Tužba se odnosi na kršenje autorskih prava i ugovornih obaveza Štulića i izdavača Plato books iz 2010. kada su ugovorili ekskluzivan otkup tisuću kompleta po 14 knjiga i dva nosača zvuka s posljednjih, do tada neobjavljenih, Azrinih koncerata u Banjoj Luci i Mostaru. Budući da je prodao ugovorenu količinu u kratkom roku, Plato je bez dozvole autora nastavio štampati knjige i nosače zvuka i prodavati ih u zemlji i inozemstvu sve do danas, kršeći tako autorska prava Branimira Štulića', izjavio je Štulićev advokat Stevan D. Janković navodeći da glazbenik traži naknadu materijalne i moralne štete.

Riječ je o 14 knjiga izabranih djela, Štulićevih prijevoda antičke književnosti, o tekstovima pjesama Azre, autobiografiji s komentarima i knjizi nastaloj od novinskih tekstova na koje je Štulić utrošio više od dva desetljeća svog dobrovoljnog izgnanstva.

Uz ovu parnicu, Štulić se već godinama nateže s Croatia Recordsom od kojeg namjerava tražiti 25 milijuna eura.