NAGRADNJAČA

Božićna ekstravaganca u Lisinskom

05.12.2013 u 09:08

Bionic
Reading

Swingersi će 4. prosinca u Lisinskom biti domaćin, kako nadolazećeg albuma, tako i njegove koncertne ekranizacije, pod nazivom 'Božićna ekstravaganca'.

Grupa Swingers prepoznatljiva je po svom retro izričaju, a najpoznatiji su po hitovima 'Jabuke i trešnje', 'Reci da me voliš', 'Ljuljaj me nježno' te po Porinu osvojenom za album 'Tribute to Ivo Robić - Samo jednom se ljubi', a rado su viđeni gosti u čak osam zemalja!

Ekstravaganca je dosad najambiciozniji božićni glazbeni projekt u nas, koji ima intenciju prikazati duh blagdana u svoj svojoj glazbenoj raskoši, miješajući kako tradicionalne blagdanske kompozicije, tako i nove autorske božićne skladbe.

Od inozemnih snaga u ovom projektu sudjeluje talijanska grupa Montefiori Cocktail, koja se afirmirala spojem moderne tehnologije i retro lounge izričaja. Bili su predvodnici neo-lounge pokreta tijekom devedesetih, što ih je odvelo na pozornice New Yorka, Tokyja, Londona..., ali između ostalog su poznati po izradi glazbe za mnoge filmove i serije, od kojih je najpoznatija 'Seks i grad'.

Od domaćih snaga spomenimo da je dogovorena suradnja s Nenom Belanom, grupom Fantomi koja će izvesti najizvođeniju hrvatsku božićnu pjesmu 'Sretan Božić svakome', revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije, novom ženskom atrakcijom Gelato Sisters te 50-eročlanim zborom Filozofskog fakulteta, koji je bio i finalist emisije 'Do posljednjeg zbora'.

Organizacijski i ideološki ovaj projekt pokrenuli su: Miro Vidović (producent dueta 2 Cellos) i Robert Mareković (Fantomi, Swingers...), dok se u koncertni dio priče uključila i diskografska kuća Dallas Records, odnosno naša koncertna podružnica Mars Music.

Božićna ekstravaganca je urbani happening baziran na tradiciji američkih glazbenih stilova swinga, rock'n'rolla, twista..., s velikim utjecajima napolitanske i talijanske glazbe. Riječ je o projektu, koji se kako diskografski tako i koncertno obraća publici sastavljenoj od doslovno pet generacija.

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio 5x2 ulaznice.

Po dvije ulaznice su osvojile:

Vlasta Nikolić
Viktorija Ćirković
Jelena Vunarić
Margareta Gluhak
Višnjica Čerič