PRIZOR IZ BRAZILA

Blanka Vlašić čitala evanđelje na misi u Olimpijskom selu

16.08.2016 u 22:16

Bionic
Reading

Aktualna svjetska doprvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić dobila je dvije tisuće lajkova kad je na svojoj službenoj Facebook-stranici objavila video iz kapelice Olimpijskog sela u Riju kamo je otputovala protekle subote. U videu kaže kako je uzbuđena što je dobila zadatak čitati prvo čitanje na svetoj misi na engleskom jeziku

Jedna od najboljih hrvatskih sportašica posljednjeg desetljeća često je govorila o važnosti vjere u njezinu životu i sportu kojim se bavi, a priprava za veliko natjecanje ni ovaj put ne prolazi bez svetih sakramenata. Tako je bilo i proteklog vikenda kad je doputovala u Rio na Olimpijadu.

'Bog je uvijek na prvom mjestu jer sam svjesna da je sve ovo što imam upravo Božji dar i uvijek me to čvrsto drži objema nogama na zemlji. Ne želim svojatati uspjehe i oslanjati se na svoje snage. Prepuštajući uže Gospodinu, osjećam slobodu jer me vodi Onaj koji zna što je za mene najbolje. Sada mi je život puno lakši, ispunjeniji, potpuniji, kad sam našla svoje ishodište i kad sam spoznala svoj pravi identitet jer sam prije svega Božje dijete pa onda kći, sestra, sportašica', izjavila je ranije za tportal.