HIP-HOP PREUZIMANJE ETERA

Blackout emisiju od sada slušajte na Radio Studentu

14.10.2015 u 13:58

Bionic
Reading

Nakon 23 godine emitiranja, Blackout Rap Show moći ćete od sada čuti direktno na frekvencijama ​​Radio Studenta, svakog četvrtka od 18:30 do 20 sati

Sve je krenulo 1993. godine s DJ Phat Phillijem i Frxom na kultnoj Stojedinici koja je odigrala jednu od najvažnijih uloga tijekom teških devedesetih. Pod Frxovom palicom snimljen je album 'Blackout Project: Project Impossible' s velikim hitom Tram 11 -a 'Hrvatski Velikani' koji je ujedno i obilježio procvat domaćeg hip-hopa, da bi nakon toga uslijedili debitantski albumi Bolesne braće, Tram 11-a, El Bahatteeja i drugih.

Upravo je Blackout bio najistaknutiji protivnik konzervativnog pristupa i cenzure koju je nametala tadašnja vlast, a na stojedinici su se zadržali sve do 2012. godine. Istovremeno je emisija slavila rođendane s najvećim svjetskim imenima poput OC-a & Big L-a, Busta Rhymesa, DJ Premiera Redmana & Method Mana, Smif N Wessun, grupe Dilated Peoples koji je tada nastupala u Zagrebu.

Zadnje tri godine, Phillie je proveo na internet Radiju 808, a sada je odlučio otvoriti novu stranicu s jed(i)nom neformatiranom FM postajom - Radio Studentom.​ ​Repriza Philliejeve emisije emitirat će se na Radiju 808 u terminu koji će biti naknadno objavljen.

Dolaskom Blackouta na Student, stvara se moćan hip-hop blok koji će četvrtkom vladati zagrebačkim eterom puna tri sata zajedno s trenutno najstarijom emisijom RS-a, Mixtape Sessions, koja kreće odmah nakon Blackouta.

Ne propustite #HipHopTakeover w/ Blackout & Mixtape Sessions, četvrtkom od 18.30 do 21.30 na 100.5 FM!​