SLAVICA KNEŽEVIĆ O SINU

'Bili su to nadnaravni trenuci, veći od života samog!'

03.03.2016 u 18:00

Bionic
Reading

Malo se toga moglo mjeriti sa srećom i ponosom nekadašnjih supružnika, glumaca Slavice Knežević i Marka Torjanca, čiji je sin jedinac, 25-godišnji Jan Torjanac, prošlog tjedna diplomirao na Pravnom fakultetu s izvrsnim prosjekom te kao najbolji u grupi. Proživjeli su najveću roditeljsku kalvariju prije sedam godina, kad se 18-godišnji Jan borio za život nakon što ga je udario auto na pješačkom prijelazu. Život je tada za njih stao, no uz veliku borbu te Janovu volju za životom i hrabrost zajedno su prebrodili najgore, dokazavši da se za pobjede treba znati izboriti. 'Bio je to za mene nadnaravni trenutak, ne da se to stanje opisati riječima - za mene su to emocije veće od života samog', opisala je Slavica kako se osjećala na dodjeli diplome svog sina jedinca

Kazališni redatelj i glumac Marko Torjanac svoje intimne obiteljske trenutke rijetko dijeli s javnošću, no jedan koji se dogodio proteklog tjedna nije odolio podijeliti s prijateljima, pa i onima na Facebooku.

'Iako koristim Facebook uglavnom poslovno, ponekad jednostavno moram propustiti i nešto privatno, kao što je današnji događaj! Dodjela diploma, a uz nju i posebno priznanje za mladog diplomiranog pravnika koji je završio faks s prosjekom 4,9! Daddy proud!', priznao je ponosni tata.

Dragi fb prijatelji,iako facebook koristim uglavnom poslovno, ponekad jednostavno moram propustiti i nešto privatno kao...

Posted by Marko Torjanac on Monday, February 22, 2016


Jer za sve one koji su upoznati s najtežim životnim razdobljem poznatog glumca i njegove supruge, glumice Slavice Knežević, s kojim su se suočili prije sedam godina, znaju koliku težinu ima taj trenutak za njih kad je Jan nakon hrabre borbe za život i dugog oporavka od teške prometne nesreće, koji traje i danas, primio diplomu u ruke. Diplomirao je kao najbolji u svojoj grupi, a uz dekanicu Pravnog fakulteta na dodjeli diploma održao je i svečani govor.

'Ne znam kako opisati taj trenutak, možda tako što sam potpuno izašla iz sebe. Suze su mi tekle niz lice od sreće, ljepote, ganuća. Dogode se ponekad u životu neki nadnaravni trenuci, veći od života samog... jer nakon svega što smo zajedno proživjeli tako ih jedino mogu shvatiti. Poslije dodjele diplome svi smo otišli na obiteljski ručak. Bio je to najljepši ručak u mom životu, a u kojem smo Jan, Marko i ja bili ujedinjeni u sreći i ljepoti', iskrena je bila Slavica Knežević.

Da se čuda u životu itekako događaju, ali samo ako čovjek daje sve od sebe, potvrđuje i ova priča. Naime, 2009. Jana Torjanca je na povratku iz škole na pješačkom prijelazu udario automobil. Ozljede su bile opasne po život, s mladić je bio deset dana u komi i izgledi za preživljavanje bili su mu minimalni. Bivši supružnici tada su se ujedinili u svojoj borbi pozitivnim mislima i u nadi da će se ponovno veseliti zajedničkim uspjesima.

Pomogli su im tada i kolege iz kazališta Gavella prikupljanjem novca za njihov boravak uz sina dok se Jan oporavljao u Krapinskim Toplicama. Zahvaljujući Janovoj ogromnoj upornosti i volji za životom te roditeljskoj ljubavi i podršci Marka i Slavice, najbolniji trenuci sada su iza njih.