ASTRO PROFIL

Bikovi vole sigurnost i stabilnost

30.04.2015 u 09:24

Bionic
Reading

Bik je središnji znak proljeća. On je puteni umjetnik koji sanja o gomilanju onog što voli

Vlada: od 21. travnja do 21. svibnja (datumi mogu varirati od godine do godine)
Element: zemlja
Kvaliteta: fiksna
Vladar: Venera
Srodna kuća: druga
Simboli: govedo, janje, zec, labud, slavuj, lastavica
Biljke: ljubičica, ljiljan, ruža, mak, lan, maslina, mirta, datulja
Metali: bakar, bronca, mjed
Drago kamenje: smaragd, agat, safir, alabaster, koralj, topaz
Boje: zelena, smeđa, narančasta, žuta, bijela
Zemlje: Irska, Švicarska, Cipar
Gradovi: Edinburgh, Hastings, Palermo, Luzern, Leipzig, Dublin, St. Louis


Bik je znak zemljanog elementa i fiksne kvalitete kojim vlada Venera. Astrolozi su dodijelili Biku boginju ljubavi i ljepote, jer je tipičan predstavnik ovog znaka bujan, puten, zaljubljiv, umjetnički nastrojen i željan tjelesnih užitaka.

Vladavina ovog znaka počinje kad Sunce dosegne točku od 30 lučnih stupnjeva ekliptike odnosno sunčeve staze, a završava kad se ono nađe na 60 stupnjeva ekliptike. Vremenski se njegova vladavina podudara s drugim mjesecom astronomskog proljeća.

Fiksni su znakovi oni koji se nalaze u drugoj trećini godišnjih doba pa su tako učvršćeni (fiksirani) između prvog i trećeg svog godišnjeg doba. Uz Bika, fiksni su znakovi još i Lav, Škorpion i Vodenjak – središnji znakovi ljeta, jeseni i zime.

Kao znak sredine proljeća, Bik je znak nezaustavljiva prirodnog rasta i cvata. Obilježja ovog dijela godine odražavaju se na pripadnike ovog znaka tako što im ulijevaju žudnju za puštanjem korijenja, podizanjem građevina i učvršćivanjem položaja.

Bik nije tip koji luta i vrluda, nego želi da mu se život odvija pravocrtno, u smjeru sve većeg blagostanja, sigurnosti i stabilnosti.
Sanja o gomilanju dobara tako da iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu, ima sve više novca, nekretnina, hrane, ugleda, ljubavi - bilo čega što mu je najjače priraslo srcu. To je ono čemu teži i što je presudno za njegovo duševno blagostanje.