ASTRO KOMPATIBILNOST

Bikovi i Vage su najbolji prijatelji

06.05.2015 u 10:39

Bionic
Reading

Jeste li se ikada zapitali zašto se ljudi lako povežu s jednom osobom dok drugu bez vidljivog razloga izbjegavaju i ne žele u svojoj blizini? Zbog čega je nekome ugodno u društvu određene osobe i odakle im toliko toga zajedničkog? Saznajte kakvo vas prijateljstvo očekuje s Bikom i što zvijezde kažu o vašem odnosu

VATRENI ZNAKOVI

Bik i Ovan

Ovnovima povremeno na pamet padnu ideje koje moraju provesti odmah i sada dok Bik voli u potpunosti probaviti ideju te postupiti oprezno i promišljeno. Ukoliko otkrije manjkavosti Ovnovog plana, Bik će mu hladno ukazati na njih. Međutim Ovnovi ne prihvaćaju kritiku olako, tako da bi takvi komentari mogli narušiti odnos.

Bik i Lav

Snažna odlučnost i sposobnost donošenja odluka zajedničke su značajke ova dva znaka. Lav voli privlačiti pozornost dok se Bik najbolje osjeća među bliskim i dragim ljudima. Nesuglasice među njima mogu izbiti zbog različitih sklonosti i ukusa. Međutim dobro se slažu u rješavanju zajedničkih problema.

Bik i Strijelac

Ova dva znaka imaju različite karaktere i potrebno im je više vremena da bi se upoznali. To je ujedno jedna od prednosti njihova druženja, jer mogu jako puno naučiti jedan od drugoga. Strijelac obožava promjene i nove situacije dok Bik inzistira na tradiciji i stabilnosti. U početku će se teško razumjeti, ali s vremenom se mogu sprijateljiti.


ZEMLJANI ZNAKOVI

Bik i Bik

Bikove karakterizira blaga, prizemljena i dobrodušna priroda. Imaju mnogo razumijevanja za druge, osim za one koji su im se osobno zamjerili. U pravilu neće započeti sukob, ali će burno reagirati ako su napadnuti. U tom je slučaju za ponovnu uspostavu prijateljstva potrebno mnogo pregovora i isprika.

Bik i Djevica

Ovo je tandem velikih prijatelja koji se uvijek mogu osloniti jedan na drugoga. Oboje su racionalni i disciplinirani, a od života očekuju puno. Djevica se divi Bikovoj odlučnosti dok Bik zavidi Djevici na staloženosti. Do sukoba dolazi rijetko pa će dugo uživati u iskrenom prijateljstvu.

Bik i Jarac

Ovo se prijateljstvo temelji na razumu i toleranciji. Oba su znaka vrlo praktična, realna i disciplinirana. Najupečatljiviji je aspekt njihovog prijateljstva sličnost temperamenata i dobro razumijevanje. Oboje uživaju u sigurnosti i udobnosti te su spremni maksimalno se potruditi da bi to i postigli.

ZRAČNI ZNAKOVI

Bik i Blizanci

Bikovi streme miru i stabilnosti dok su Blizanci nemirni i željni raznolikosti. Ova im opreka otežava komunikaciju, ali ih ne sprečava da budu prijatelji. Ako njihov odnos uhvati korijena, Bik će naučiti Blizanca dosljednosti, a Blizanac će uputiti Bika u vještinu postizanja kompromisa.

Bik i Vaga

Rijetko tko je toliko dosljedan i pouzdan u prijateljstvu kao Vaga i Bik. Ništa im nije teško učiniti jedno za drugoga i zajedno prolaze kroz sva životna veselja i nedaće. Kada je potrebno, Bik bez razmišljanja odgađa sve poslove da bi pomogao Vagi u nevolji. Ona to cijeni i s radošću uzvraća na isti način.

Bik i Vodenjak

Zainteresirat će jedno drugo svojim različitim životnim ritmovima i ciljevima: dok Bik ima logičan i realističan stav o životu, Vodenjak je buntovnik i revolucionar. S vremenom će međusobna zanimljivost blijedjeti, a u prvi će plan izbijati nesporazumi. Njima se neće biti lako dogovarati ni oko vrste ni oko termina zajedničkih aktivnosti.

VODENI ZNAKOVI

Bik i Rak

Ovo je odlična kombinacija znakova. Brzo se prepoznaju kao srodne duše i stvaraju zajednički jezik koji samo oni razumiju. Jedno uz drugo postaju bolji i snažniji pa je za svakog Bika dobro da ima bar jednog Raka u životu, i obrnuto. Oboje žele živjeti daleko od vreve te ih ne zanima previše što se događa u njihovoj okolini.

Bik i Škorpion

Ova dva znaka osjećaju snažnu privlačnost, ali i suparništvo. Njihove ih jake osobnosti stalno uvode u krajnosti, od bezuvjetnog prijateljstva do sukoba. Tek kad oba znaka nauče poštovati međusobne različitosti i prihvate kompromis, ostvarit će prijateljstvo na kojem će im mnogi pozavidjeti.

Bik i Ribe

Oboje ste u temelju tolerantni, ležerni i miroljubivi, što doprinosi skladnom prijateljstvu. Riba cijeni Bikovu pouzdanost i dosljednost dok njemu godi njena nježnost, uljudnost i suosjećajnost. Međutim Bik traži jasne i jednostavne odgovore te očekuje opipljive rezultate truda. Ribe imaju šire poglede, uočavaju više nijansa i mogu se zadovoljiti apstraktnim dobicima, koje Bik prezire.