'ALISA U ZEMLJI ČUDESA'

Bijeli Zec - od golog i bosog do čarobno skockanog

29.01.2010 u 14:59

Bionic
Reading

Novi foršpan jedinstvene 'Alise u zemlji čudesa' uz zgodnu priču o računalnom Bijelom Zecu je pred vama

Novi foršpan nastavak 'Alise u zemlji čudesa' ekskluzivno je pred vama. Svi vi koji mislite da Alisu znate do u najmanju sitnicu, a stanare čudesne zemlje kao vlastiti džep, ne brinite. Za film su sami autori rekli da mu je originalna priča bila tek početni impuls za stvaranje filmske čarolije uronjene u tehnologiju, tako da će se pred vama otvoriti sasvim novi i začudan svijet.

Pokušat ćemo veliku računalnu transformaciju priče opisati na jednom od omiljenih likova zemlje čudesa, prvom na kojega nabasa mala Alisa – Bijelom Zecu i njegovom razvoju od golog, bosog i bezdlakog do čarobno skockanog:

Cvijeće koje priča prati Bijelog Zeca u velikim računalnim transformacijama
Prvi korak – stvaranje skice za knjigu snimanja (tu je Zec još uvijek tek u naznakama).

Drugi korak – umjetnici iz Imageworksa stvaraju računalnu inačicu lika i smještaju ga u jednako tako računalno stvoren okoliš (Zeko je bez dlaka, okolina bez lišća. Takozvani čisti minimalizam).

Treći korak – kada je dovršena animacija lika, slijedi provjera računalnog Bijelog Zeca pomoću detaljnijeg modela (provjera jesu li sve dvije uši i sva dva zuba na broju).

Četvrti korak
–Zec (tek sad) dobiva svoje krzno i odjeću pomoću složenih programa dizajniranih da kretanje i pokrete kose, krzna i odjeće učine što realističnijim (tu Zec postaje pravi kicoš i melem za oči svim Zekoslavama).

Peti korak
– konačna scena sadržava odjevenog Zeca, njegov računalno oblikovani okoliš, naslikanu pozadinu, efekt lišća koje se pomiče – sve čudesno živo (Ovdje nemamo što dodati. Sve će mjesto nas reći Zec ušima i zubima, toliko je uvjerljiv).