RADE ŠERBEDŽIJA

'Bez Natashe Richardson moja karijera bila bi drukčija'

23.03.2009 u 10:21

Bionic
Reading

Rade Šerbedžija i Natasha Richardson upoznali su se 1994. godine kada je on iz Londona došao u Los Angeles, gdje mu je Natasha preporučila da se obrati njezinom agentu Scottu Hairrisu, s kojim glumac surađuje i dan danas

Glumac Rade Šerbedžija u šoku je i nevjerici nakon što je saznao da je glumica Natasha Richardson preminula od teške ozljede glave koju je zadobila na skijanju.

Prošloga tjedna nazvao je Natashinu majku, Vanessu Redgravete joj izrazio sućut. Naime, Vanessu i Radu veže veliko prijateljstvo još od 1975. godine, a ona je čak i kuma Šerbedžijinoj djeci koju ima sa suprugom Lenkom Udovički.

Šerbedžija se posljednji put s Natashom susreo prije nešto više od godinu dana na proslavi rođendana njezine majke. Natasha Richardson, priča Šerbedžija, posve je sličila svojoj majci, bila je lijepa i voljela je pomagati ljudima, pa je često povezivala mlade glumce s poznatim redateljima i bavila se humanitarnim radom.

S Natashom Richardson upoznao se 1994. godine kad su Lenka i on kupili stan nedaleko od kuće u kojoj je živjela Vanessa Redgrave s obitelji.

'Natashu sam upoznao kada sam došao iz London u Los Angeles na promociju mog filma 'Prije kiše' koji je bio nominiran za Oscara. Budući da je Natasha u to vrijeme živjela u Los Angelesu i kao mlada poznata glumica imala tamo agente, Vanessa nas je povezala kako bi me Natasha spojila sa svojim tadašnjim agentom Scottom Hairrisom, s kojim surađujem i danas, tako da bi bez poznanstva s njom moj život i karijera bili bitno drukčiji', rekao je Rade Šerbedžija za tjednik Extra.


Budući da je on u Hrvatskoj zbog snimanja filma '72 dana', na posljednji ispraćaj glumice otišla je Radina supruga Lenka s najstarijom kćeri.