NAGRADNJAČA

'Bendovi u rezidenciji' u MM centru - dobitnici

08.02.2011 u 09:06

Bionic
Reading

'Bendovi u rezidenciji' ovoga tjedna predstavit će dva sastava. Tročlani istarski sastav Poropati 67 nastupit će 10. veljače u MM centru s početkom u 21 sat, dok će srpski Threesome održati koncert 13. veljače, također u MM centru, s početkom u 21 sat. Tportal.hr svojim čitateljima poklanja 2x2 ulaznice za oba koncerta

Bend Poropati 67 čine Vjekoslav Crnoborni na gitari, Ervis Pintar na bubnjevima te Vladimir Kuzman na bas gitari, koji svoje mješovite glazbene ukuse nastoje stopiti u jedan zvuk, njima specifičan glazbeni izraz. Naime, iskustvo su stjecali svirajući u nizu bendova: Apeiron Guitar Quartet, Amy Denio's Quintetto Alla Busara, Miodrazi, Standard 3, Jazzmen, a skladali su i snimali filmsku glazbu za filmove 'Godine hrđe' Andreja Korovljeva 1999. godine te 'Norega se metek ogne' Mitje Novljana 2004. Trenutno u istoj postavi djeluju i kroz projekt Simplesmente

Threesome je zvuk eksplozivnog surf-punka koji ne mari ni za vrijeme ni za mjesto. Nastao je kao zajednički nazivnik tri osobe koje se već nekoliko godina unazad bave glazbom - Uroš kroz bendove Euforia i Cut Self Not, Jovana kroz bend Metak za zlikovca i Pera kroz bend Spitliver. Ono što je započelo kao preslušavanje tradicionalnih i modernih surf rock bendova poput Ventures, Dick Dale and the DelTones, Slacktone, Man or Astroman?, The Bambi Molesters završilo je formiranjem benda koji daje svoju vizuru onoga kako bi surf rock danas trebao izgledati.

Cijeli događaj kao i obično bit će izravno prenošen putem KulTV-a na www.sczg.hr/stream

Sav novac od prodanih ulaznica ide u ruke glazbenicima, stoga pokušajte razumjeti ovaj zaokret u konceptu projekta 'Bendovi u rezidenciji' i podržite domaću nezavisnu glazbenu scenu!

Po dvije ulaznice za koncert 10. veljače osvojile su Avenka Butković i Sandra Špiljar. Dobitnici svoje ulaznice podižu na ulazu, na dan koncerta.

Po dvije ulaznice za koncert 13. veljače osvojile su Daria Skupnjak i Kristina Perišić. Dobitnici svoje ulaznice podižu na ulazu, na dan koncerta.