PREMIJERA U GAVELLI

Barbara i Mara Nola: lijepe majka i kći u zajedničkom izlasku

17.09.2016 u 13:57

  • +11

Poznati na premijeri predstave Gospođa Bovary u kazalištu Gavella

Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Bionic
Reading

Premijera drame Ivane Sajko 'Gospođa Bovary', koja je nastale prema istoimenom romanu Gustavea Flauberta, otvorila je u petak novu sezonu zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta Gavelle i privukla brojna imena s naše društvene scene od Mirjane Rakić, Lele Margetić do Barbare Nole kojoj je društvo pravila lijepa kći Mara

U suvremenom dramskom tekstu nesretne junakinje iz 1865. Emme Bovary koju je na Gavellinoj pozornici utjelovila Jelena Miholjević, uživala je brojna publika među kojom su bili Vinko Brešan, Lela Margetić, Ecija Ojdanić sa suprugom Robertom Orhelom, Kostadinka Velkovska, Pero Kvrgić, Krešo Dolenčić i brojni drugi.

No nije mogla proći nezamijećeno ni lijepa kći našeg poznatog glumačko-redateljskog para Barbare i Lukasa Nole, 18-godišnja Mara koju zanima umjetnost, ali još nije odlučila hoće li poći maminim i tatinim stopama.

Lijepa Mara Nola velika je ljubiteljica mode i dizajna i redovito odlazi na domaća modna događanja, a ponosna majka često ističe da modne savjete traži upravo od svoje kćeri.

'Kćer ne tjeram da već sad odluči na koji će fakultet, a ako želi, neka uzme i godinu pauze pa odluči što želi studirati. Ne volim taj osjećaj pritiska i moranja. Danas je svugdje prisutna ta grčevitost da već s dvadeset moraš uspjeti i znati sve. Maru puštam da sama nađe svoj put i ne bojim se da to neće učiniti. Ima to jedno divno dostojanstvo na svog tatu', rekla je svojedobno Barbara.