'FEAR OF FALLING'

Avvantura se vraća fantastičnim poljskim filmom

11.03.2014 u 11:08

Bionic
Reading

Svi ljubitelji kvalitetnog europskog filma u nedjelju 16. ožujka imaju razloga za veselje jer ih u sklopu Nedjeljne avvanture na tportalu očekuje dirljiv film 'Fear of Falling' poljskog redatelja Bartosza Konopke

Prošle nedjelje zbog tehničkih razloga nije bio prikazan film u sklopu Nedjeljne avvanture na tportalu, no uz Konopkin 'Fear of Falling' filmska se Avvantura vraća u velikom stilu.

Film 'Fear of Falling' ili, u originalu, 'Lek Wysokosci' dobio je brojne nagrade na festivalima diljem svijeta. Glavni junak je Tomek (30), mladić koji je došao u velik grad u potrazi za boljim životom. I ne ide mu loše – radi kao TV reporter i upravo je zasnovao obitelj. No iznenada dobiva poziv iz psihijatrijske klinike u svom mjestu u kojemu mu se nalazi otac od kojeg se posve udaljio. Usprkos osjećaju koji mu govori da to ne radi te upozorenjima svojih najbližih, Tomek odluči potražiti oca iako se godinama nisu vidjeli. Ono što će iskusiti natjerat će ga da iznova donese zaključke o samome sebi i životu koji vodi...

'Ova me je priča godinama progonila. Tek nakon što sam izgubio oca i kada sam postao otac, počeo sam je doživljavati iz nove perspektive. To je priča o ljubavi, neizrečenim emocijama između oca i sina. 'The Fear of Falling' za mene je rana koja nikad neće zacijeliti', objašnjava redatelj Konopka.

Konopkin filmski debi sjajna je drama o starim problemima između očeva i sinova. Redatelj kaže: 'Strah od padanja znači strah od života, strah od susreta s izazovima svakodnevnog života. Stalno se pitamo - kako se taj strah može prevladati?' Nastao na osnovi njegovih bolnih iskustava, 'Fear of Falling' suočava se sa strahom na najbolji mogući način.

U glavnim su ulogama: Marcin Dorocinski, Krzysztof Stroinski, Ewa Janicka, Dorota Kolak, Magdalena Poplawska, Anna Dymna i dr. Scenaristi su Piotr Borkowski i Bartosz Konopka.

Nedjeljna avvantura na tportalu projekt je budućnosti koji još nije realiziran u većini zemalja u svijetu, a prvi put se odvija u istočnoj Europi. Svake nedjelje na avantura.tportal.hr od 18 do 24 sata ekskluzivno i besplatno možete pogledati dva filma debitantskih redatelja. Nakon nedjelje filmove pogledajte uz minimalnu naknadu od 7,50 kuna u sklopu usluge Video on Demand.