KANADSKA INDIE ŠESTORKA

Arcade Fire dolazi na INmusic festival

10.11.2016 u 18:07

Bionic
Reading

Na današnjoj konferenciji za medije INmusic najavio je prvog headlinera festivala - jedan od najcjenjenijih glazbenih sastava današnjice, energični, topli, inovativni, nepredvidljivi - Arcade Fire

Nakon potvrde ekskluzivnog britanskog festivalskog nastupa za 2017. godinu na kultnom festivalu Isle of Wight, Arcade Fire potvrdili su i nastup na INmusic festivalu #12, što će posjetiteljima donijeti jedno od prvih europskih predstavljanja željno iščekivanog petog studijskog albuma.

Kanadsku indie rock šestorku povezali su unikatni talenti iz kojih proizlazi osebujan zvuk, sinergija tekstova pjesama i glazbe te eksperimentiranje s vrlo širokim spektrom glazbenih instrumenta čiji konačni rezultat je briljantna, katarzična, romantična, ali i melankolična glazba. U prilog kvaliteti i jedinstvenosti zvuka Arcade Fire najbolje govori činjenica da je njihov najpoznatiji fan i veliki zagovornik bio David Bowie, koji je s bendom surađivao na albumu 'Reflektor', a nakon njegove smrti Arcade Fire su u New Orleansu u čast mentoru i liku i djelu Davida Bowieja predvodili dirljivu glazbenu povorku s nekoliko tisuća fanova.

Iza benda Arcade Fire stoje četiri hvaljena studijska albuma koje prati poduži popis osvojenih prestižnih nagrada i glazbenih postignuća, a nakon premijernog nastupa pred hrvatskom publikom na INmusic festivalu 2011. godine Arcade Fire se vraća pred hrvatske fanove u lipnju! Organizatori ističu da će ovako rana objava nastupa Arcade Firea učvrstiti veliku međunarodnu relevantnost programa INmusic festivala te time potvrditi INmusic kao najvažniji kulturno-turistički događaj u Hrvatskoj.

Dvanaesto izdanje INmusic festivala održat će se od 19. do 21. lipnja 2017. godine na predivnoj i posjetiteljima dobro poznatoj lokaciji - Otoku hrvatske mladeži zagrebačkog jezera Jarun.