U ZEMLJI KRVI I MEDA

Angelinu Jolie šokirala nominacija za Zlatni globus

16.12.2011 u 19:01

Bionic
Reading

Redateljski prvijenac Angeline Jolie 'U zemlji krvi i meda' nominiran je za Zlatni globus u kategoriji najbolji strani film. Angelina je priznala kako ju je nominacija šokirala, a lijepu vijest doznala je na putu zubaru s djecom

'Uključila sam mobitel i vidjela mail. Pomislila sam kako ovo nije moguće. Zaista nisam to očekivala. Bila sam dovoljno sretna što sam uopće snimila film kakav sam željela i našla distributera', izjavila je glumica za The Hollywood Reporter.

Ratna drama prati ljubav između srpskog vojnika i Muslimanke za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Film je sniman na engleskom i na materinskim jezicima glumaca, hrvatskom, srpskom i bosanskom.

Osim holivudsku ljepoticu, nominacija za Zlatni globus iznenadila je i Madonnu, čije je izlete u redateljske vode struka redovito dočekivala na nož. No, čini se da je kraljica popa napokon naučila nešto o stvaranju filmova.

Njezin film 'W. E.', koji početkom veljače stiže u američka kina, nominiran je u čak dvije kategorije: najbolja pjesma za baladu 'Masterpiece' koju također potpisuje Madonna te najbolja glazba kompozitora, a nagrada se smiješi Abelu Korzeniowskom.

U Los Angelesu će se 15. siječnja održati 69. dodjela Zlatnih globusa, a vodit će je britanski komičar Ricky Gervais.