U POGONU JEDINSTVO

Američke metal legende Iced Earth u Zagrebu

03.01.2014 u 12:34

Bionic
Reading

U Zagreb ponovno stižu američke metal legende Iced Earth u sklopu svoje nove turneje 'Worldwide Plagues Tour 2014.', a nastupit će u subotu 25. siječnja

Nakon prvog rasprodanog koncerta održanog 21. veljače 2009. godine u Boogaloou Iced Earth vraćaju se u Zagreb u dvoranu Pogon Jedinstvo (Trnjanski nasip bb, pored kluba Močvara) u kojoj će, ni ne sumnjamo u to, prirediti spektakl za pamćenje.

Iced Earth osnovao je Jon Schaffer još 1985. godine, inspiriran metal ikonama poput Judas Priest, KISS i Iron Maiden, a tokom godina bend je postao jedno od vodećih imena svjetske metal scene.

Iced Earth su epohalnim albumima 'The Dark Saga', 'Something Wicked This Way Comes' ili 'Horror Show' učvrstili svoju poziciju na samom vrhu svjetske metal scene.

Poznati su po svojim fantastičnim live izvedbama i svakako zaslužuju preporuku must see, a na ovoj turneji promovirat će svoj jedanaesti album 'Plagues of Babylon' koji izlazi ovoga mjeseca.

Kao predgrupe nastupit će kalifornijski thrash metalci Warbringer i australski hevijaneri Elm Street. Warbringer spada u kategoriju cjenjenijih thrash metal bendova mlađe generacije, aktivan je od 2004, a na ovoj turneji promovira svoj novi, četvrti album 'IV: Empires Collapse'. Elm Street dolaze iz Melbournea, osnovani su 2003, a iza sebe imaju studijski album 'Barbed Wire Metal' iz 2011. godine.
 
Detaljnije o ulaznicama za ovaj siječanjski metal spektakl saznajte OVDJE