Eros Ramazzotti

'Ali E Radici'

04.06.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Talijanski pastuh još jednom s razlogom privlači pažnju na sebe, ali ne toliko izgledom koliko odličnim albumom s čistokrvnim kanconama, u rasponu od intimnih balada do odličnih pop hitova za europsku publiku.

'Ali E Radici' (Krila i korijeni) jedanaesti je studijski album u karijeri ovog svjetski proslavljenog i nadarenog Talijana koji s godinama sve bolje pjeva, sklada sve bolje pjesme, a i sijede ga čine ženama još privlačnijim. Novih jedanaest pjesama nastalo je u suradnji Erosa i njegovog dugogodišnjeg suradnika Adelija Cogliatija, dok je produkciju (u Los Angelesu) sjajno odradio s još jednim starim prijateljem Claudiom Guidettijem, a valja naglasiti da je čak šest pjesama nastalo suradnjom s Micheleom Canovom koji je surađivao i s Jovanottijem, Tizianom Ferrom i Laurom Pausini. Ukratko, igrao je ponovo na sigurno.

Ramazzotti je u svojih 25 godina karijere i objavljenih 15 albuma prodao nevjerojatnih 50 milijuna primjeraka širom svijeta pa je jasno da se svaki njegov sljedeći album čeka s najvećim nestrpljenjem. 'Ali E Radici' ne odskače nimalo od prethodnog studijskog albuma 'Calma Apparente' iz 2005. Nakon duplog best of albuma 'E2' iz 2007. na kojem se našao i duet s Rickyjem Martinom (nakon već ostvarenih dueta s Tinom Turner, Andreom Bocellijem, Cher, Anastaciom i Patsy Kensit), bilo je nagađanja o dužoj pauzi ili čak povlačenju, međutim 'Ali E Radici' vraća Ramazzottija na sam vrh talijanske, ali i europske scene zahvaljujući svježim i pitkim pop pjesmama koje bi i Robbieja Williamsa vratile na sam vrh.

Eros je ponovo dokazao da zna koje će suradnike pozvati na novi album, a koji će mu pomoći da ostvari svoje pjesme kako ih je i zamislio, a zamislio ih je odlično. I dalje su to njegove prepoznatljive balade i aranžmanima bogate pjesme koje će ponovo oduševiti njegovu publiku i podsjetiti mnoge na činjenicu zašto je već punih 25 godina na samom vrhu. Što zbog kvalitetnih pjesama, što zbog glasa i pjevanja. Nije se igrao sa stilovima niti podilazio aktualni glazbenim trendovima, već je jednostavno nastavio gdje je stao 2005. i nije pogriješio. Idealan album za predstojeće ljeto!

Ocjena: 9/10

Izdavač: RCA/Sony/Menart