48. ROĐENDAN

Alen Vitasović: 'Sve je teže, ali se ne predajem'

07.07.2016 u 19:56

Bionic
Reading

Istarski glazbenik Alen Vitasović proslavio je svoj 48. rođendan. Ispričao nam je zašto ne voli proslave rođendana, kako je ove godine proveo svoj dan i osjeća li teret godina

'Ne znam zašto,ali nikad nisam previše volio rođendane, proslave rođendana, pogotovo svog. Vjerujem da to nije u redu jer bi taj dan ipak trebalo nekako obilježiti. Ne znam primati poklone, kao i sve te ceremonije, torte, kolače, gosti... stvaraju mi određenu nelagodu. To je možda povezano s djetinjstvom, ali ne bih sad o tome. Sudbina je htjela da sam u braku s osobom koja jako drži do toga, pa sam nekako i ja tome počeo pridavati veću važnost, pogotovo kad su došla i naša djeca koji takve dane čekaju cijelu godinu', ispričao nam je pjevač.

Ove godine je, kaže na svoj dan, ustao rano, već oko šest i išao kositi travu.
'Još dan prije izbrisao sam podatke o datumu rođenja na Facebooku da se spasim od poruka i čestitki, iako me većina prokužila. Kasnije sam spremio doručak i onda su se ostali probudili i izljubili me. Pobjegla mi je i poneka suza kao što pravom Raku i dolikuje. Nakon toga išli smo svi zajedno malo se okupati u moru da se rashladimo jer je ovih dana bilo užasno vruće. Malo kasnije skočio sam do grada platiti neke račune i snimiti dio vokala za novu pjesmu. Navečer sam ipak napravio mali roštilj, žena i kćerka kolače i bilo nam je jako lijepo. Jedan o ljepših rođendana. Djeca mi rastu i tko zna koliko puta ćemo još ovako svi biti na okupu', rekao je Alen.

Ne boji se godina koje dolaze, ali ipak ih, kaže, osjeća na leđima.
'Ponekad pomislim da bi možda bilo bolje da je koja godina manje, ali ipak se ne bih mijenjao. Zato bih si poželio da mi obitelj bude sretna i zdrava, pogotovo djeca, da budem što duže dobar otac i suprug, da izdržim u životnim izazovima i problemima koji su još preda mnom, da snimim još puno pjesama i održim što više koncerata kojih i ovo ljeto ima puno. Sve je teže, ali se ne predajem', otkrio je glazbenik. Zadnjih mjeseci radi na svom novom albumu koji snima nakon četiri godine pauze.