I U HRVATSKOJ

Album Davida Bowieja najprodavaniji u 20 zemalja

22.01.2016 u 16:41

Bionic
Reading

Posljednji album nedavno preminulog glazbenika Davida Bowieja Blackstar trenutačno je najprodavaniji u više od dvadeset zemalja, uključivši i Hrvatsku

Bowiev album, koji je nakon njegove smrti postao predmet raznih interpretacija i novih značenja, najprodavaniji je još u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji, Belgiji, Kanadi, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Irskoj, Italiji, Japanu, Nizozemskoj, Novom Zelandu, Norveškoj, Poljskoj, Španjolskoj, Švedskoj i Švicarskoj, objavio je Menart, hrvatski distributer 'Blackstara'.

Njegov videospot za singl 'Lazarus', objavljen nekoliko dana prije smrti, našao se u fokusu javnosti kao svojevrsni oproštaj umjetnika na samrtnoj postelji, dosad je na YouTubeu pogledan više od 25 milijuna puta.

Među ostalim, Menart prenosi i zanimljivost kako je na dan izlaska albuma Bowie proslavio 69. rođendan, a tog je dana bio i broj jedan na iTunes servisu u 69 zemalja.

Da će legendarni glazbenik još dugo biti predmet zanimanja javnosti, potvrđuje i vijest kako je 20. siječnja gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio proglasio danom Davida Bowieja u gradu u kojemu je on živio više od dvadeset godina. Vijest je objavljena nakon izvedbe rasprodane predstave 'Lazarus', na kojoj je Bowie radio.