BRIT AWARDS 2016.

Adele pomela nagrade, ali večer je bila u znaku Bowieja

25.02.2016 u 09:01

  • +5

Brit Awards 2016.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Ovogodišnja dodjela britanskih glazbenih nagrada bila je u znaku preminule glazbene ikone Davida Bowieja, a najljepšu mu posvetu sinoć je izvela Lorde otpjevavši 'Life on Mars'. Kapu joj je skinuo i Duncan Jones, Bowiejev sin. Najviše nagrada osvojila je Adele kao najbolji ženski izvođač, za singl godine i album godine. Coldplay je najbolji britanski bend godine, James Bay najbolji britanski izvođač, a ni Justin Bieber nije ostao bez nagrade kao najbolji strani izvođač

Adele je sinoć osvojila sve najvažnije nagrade, no večer je bila posvećena Davidu Bowieju. Da Britanci znaju odati počast jednoj od svojih najvećih zvijezda na pravi način, pokazali su sinoć, a među njima bili su Gary Oldman, Annie Lennox i Lorde. Oldman, jedan od najbližih Bowiejevih prijatelja, preuzeo je Icon Award u ime njegove obitelji.

'Proteklih godina David je rijetko govorio o glazbi i njenom stvaranju, no znao bi reći kako mu je glazba dala 40 izvanrednih godina života. Mogu vam reći da se suočavao sa svojom bolešću s velikom hrabrošću, dostojanstvom i humorom. Bio je predivna duša', rekao je Oldman pri preuzimanju nagrade za svog prijatelja. Počast Bowieju sinoć je odala i Annie Lennox, pa i Lorde, čija je predivna izvedba ganula i Bowijevog sina jedinca. Lady Gaga na Grammyjima bila je obično pretjerivanje, no sinoć je posveta ocu za njega bila 'prelijepa'.

Najbolji britanski album godine je Adelin '25', ona je i najbolji britanski ženski izvođač godine, a slavila je i u kategoriji za najbolji video te najbolji singl 'Hello'. Najbolji muški strani izvođač je Justin Bieber, a najbolji britanski izvođač je James Bay. Najbolji britanski bend je Coldplay, a najbolji strani ženski izvođač je Bjork. Nagrada za svjetski uspjeh također je pripala Adele.