NAGRADNJAČA

3. Avantgarde Jazz festival u Rovinju

24.04.2013 u 11:21

Bionic
Reading

Prvi koncert ovogodišnjeg 3. Avantgarde Jazz festival započet će u petak 3. svibnja u Rovinju. Tportal.hr svojim čitateljima poklanja 1x2 ulaznice za koncerte najboljeg svjetskog alt saksofonista, Rudresha Mahanthappa, i najpoznatije interpretatorice sevdaha i sevdalinki, Amire Medunjanin.

Avantgarde Jazz Festival u svom trećem izdanju ponovno u Rovinj dovodi neka od najvećih svjetskih jazz imena. Niz od sedam vrhunskih koncerata koji će se održati od 3. svibnja do 13. srpnja započinje Rudresh Mahanthappa's Gamak Quartet 3. svibnja u rovinjskom Multimedijalnom centru. Dan kasnije, 4. svibnja u istom prostoru bit će održan koncert vrsne interpretatorice sevdalinki Amire Medunjanin.

Rudresh Mahanthappa je prošle godine proglašen najboljim alt saksofonistom na svijetu, prema glasovanju kritičara uglednog glazbenog časopisa DownBeat, koji su mu tu sjajnu titulu dodijelili i godinu ranije. Visoku poziciju ovom američkom glazbeniku rođenom u Trstu, u elitnom domu svjetskih džezista, potvrdila je i Međunarodna udruga jazz novinara koja mu u posljednje četiri godine iskazuje istu čast.

Amira Medunjanin jedna je od najpoznatijih interpretatorica sevdaha i sevdalinki, a o kakvoj je vokalistici i osobnosti riječ, možda najbolje govori činjenica da je prozvana bosanskom Billie Holiday. Njezine su izvedbe meditativne, iskrene, decentne, ali duboko proživljene, u njima se osjećaju velika muzikalnost i jednostavnost svojstvena samo onima koji uspiju prodrijeti u srž posla kojim se bave. Svojim fascinantnim glasom i emotivnošću, Amira je osvojila i publiku i kritiku na nedavno održana četiri koncerta u zagrebačkom Vip Clubu. Ovoga puta predstavit će kompozicije s aktualnog albuma 'Amulette'.

Dvije ulaznice za koncert 3. svibnja osvojila je Mia Lacmanović

Dvije ulaznice za koncert 4. svibnja osvojila je Marica Ursić.