KELLY MCGILLIS

Zvijezda 'Top Guna' priznala da je lezbijka

01.05.2009 u 01:00

Bionic
Reading

Glumica koja se proslavila ulogom u kultnom filmskom hitu iz osamdesetih 'Top Gun', Kelly McGillis, potvrdila je ono o čemu je Hollywood godinama nagađao - da više voli cure

Kelly McGillis, danas 51-godišnjakinja, osamdesetih je godina postigla planetarnu slavu ulogom u filmu 'Top Gun', gdje je glumila uz Toma Cruisea. Glumica koja iza sebe ima dva propala braka i dvije kćeri odlučila je izaći u javnost i otvoreno priznati ono o čemu se već dugi niz godina nagađalo, a što je ona savršeno prikrivala.

'Završila sam s muškarcima. Mislim da je došlo vrijeme da budem iskrena prema samoj sebi i da napravim korak naprijed u svom životu', rekla je u intervjuu za web stranicu koja se bavi lezbijskom tematikom SheWired.com. Kelly je otvoreno progovorila o svojim homoseksualnim sklonostima, s kojima se bori još od svoje dvanaeste godine.

'Mislim da je taj proces trajao sve od moje dvanaeste godine. Bilo je to teško putovanje za mene. U životu su mi se dogodile neke loše stvari, pa sam mislila da me to Bog kažnjava zato što sam lezbijka. Život je zaista čudan kada pričamo o spoznavanju tko smo zapravo', rekla je Kelly.

Holivudsku glumicu je 1982. godine napao i silovao osuđeni silovatelj Leroy Johnson u njenom stanu u New Yorku. Ovo iskustvo potaknulo ju je da zaigra u filmu 'Optužena', gdje glumi tužiteljicu u slučaju brutalnog seksualnog zlostavljanja djevojke, koju je odglumila Jodie Foster.

Kelly se dosad udavala i razvodila dva puta. Iz braka s kalifornijskim milijunašem Fredom Tillianom koji je trajao 13 godina glumica ima dvije kćeri, 19-godišnju Kelsey i 13-godišnju Sonoru.

Na pitanje traži li sebi partnera ili partnericu, Kelly je rekla da će njena iduća veza 'definitivno biti sa ženom'.

Osim iz filmova 'Top Gun' i 'Optužena', Kelly je publici poznata i po ulozi u Oscarom nagrađenom filmu 'Svjedok', u kojem je igrala sa slavnim Harrisonom Fordom.