USPJEŠNA I SRETNA

Zrinka Cvitešić otvorila dušu o Hrvoju i majčinstvu

15.05.2013 u 14:35

Bionic
Reading

Nakon velikog uspjeha u Londonu - uloge u mjuziklu 'Once' na Broadwayu - Zrinka Cvitešić govori o iskustvima i osjećajima koji su je pratili tijekom audicije, ali i dečku Hrvoju Rupčiću koji joj je velika podrška

'Radili smo puno, po deset sati dnevno. Volimo predstavu i rezultati su tu. Ljudi nam govore da smo trenutno najbolje što se na West Endu može vidjeti. No, naravno, za mene, perfekcionista, savršeno nije', rekla je Zrinka Cvitešić u intervjuu za Globus.

U HNK-u je uzela studijsku godinu, a pohvalila se i da je nakon nje audicija za prvu postavu bila zatvorena. 'Bila sam jedina pozvana iz istočne Europe, ostale glumice bile su Britanke, Amerikanke i Irkinje', kaže Zrinka i dodaje kako treme nije bilo, ali uzbuđenja jest.

Kako su se o naročitoj scenskoj kemiji između nje i Declana Benneta raspisali britanski kritičari, njezin životni partner Hrvoje Rupčić ipak nije ljubomoran. 'Hrvoje je postao prijatelj s cijelom ekipom puno prije nego sam to postala ja, jer teško se otvaram prema nepoznatim ljudima i teško sklapam nova prijateljstva. No on je nešto drugo, voli ljude i vjeruje svima. Obožavaju ga ovdje, i glumci i kreativni tim i producenti. Dio je ove 'obitelji' od prvog dana. Čak je i pomogao na predstavi oko glazbenih dijelova i bio na nekoliko proba', kaže glumica.


Svojim je odgovorima na pitanje o djetinjstvu dala naslutiti i da se želi ostvariti i kao majka. 'U djetinjstvu sam se igrala rata s dečkima po šumama umjesto oblačenja barbika. Dane i dane provodila sam na rijekama. Voljela bi i svojoj djeci pružiti isto takvo djetinjstvo jednog dana', rekla je ova rođena Karlovčanka, vjerujući da će jednoga dana moći pomiriti majčinstvo i vrhunsku karijeru.

'To danas nije više nikakva fama. Potrebna je jako dobra organizacija i pomoć partnera, ako ga imate, to je ono što primjećujem oko sebe. No patrijarhat, hvala Bogu, izumire. Polako i kod nas, pa žene konačno znaju da je osjećaj koji su imale u sebi, a nisu znale što bi s njim niti smjele išta s njim, točan! Da mogu sve!', zaključuje Zrinka.