20. I 21. PROSINCA

Zoran Predin i Matija Dedić u Gavelli

19.12.2011 u 12:56

Bionic
Reading

'Tragovi u sjeti' naziv je koncerta Matije Dedića i Zorana Predina koji će izvesti u zagrebačkom kazalištu Gavella 20. i 21. prosinca

Zagrebačka koncertna promocija albuma Zorana Predina i Matije Dedića 'Tragovi u sjeti' održat će se u Gradskom dramskom kazalištu Gavella 20. i 21. prosinca od 20.30 sati.

Koncert u Gavelli ujedno je i prvo predstavljanje uživo cijelog albuma 'Tragovi u sjeti' koji je objavio Aquarius records početkom listopada, a donosi poslasticu s 12 pjesama što su ostavile traga u vremenu i sjećanjima mnogih generacija: 'Ti si mi u krvi' Kornelija Kovača, Bregovićeva 'Te noći kad umrem', Runjićeva 'Galeb i ja', 'Magla' Karla Metikoša, Balaševićeva 'Priča o Vasi Ladačkom' i druge pjesme velikih pjevačkih zvijezda i autora bivše države.

'Na koncertima ću pjevati i svoje najpoznatije pjesme prearanžirane na isti način kao one iz albuma. Publika će tako moći premijerno poslušati pjesme 'Čakaj me' ili 'Naj ti poljub nariše ustnice', kako su zvučale u svojim kolijevkama. Neke su dobile potpuno novu ritmiku pa vjerujem da će publika uživati u novom aranžmanu pjesme 'O mladom studentu i udanoj ženi' ili u 'Vilenjaku', koji je u novom neobičnom valceru još osjećajniji. Program sam ispleo na takav način da se moje i autorske pjesme mojih kolega nadopunjuju, da se na duhovit način plete pletenica iz pjesama o ljubavi, o smrti, o ljepoti, o sjeti i o prošlim i budućim vremenima', kazao je Zoran Predin uoči dvostruke koncertne promocije u Gavelli.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni Gavelle, Frankopanska 8-10 ili u Aquarius Music Shopu, Varšavska 13.

Te noći kad umrem