ROĐENDAN BRENDA

Zoran Aragović slavi 15. godina rada: 'Ima puno talentiranih dizajnera no ono što nedostaje je hrabrost i inovativnost'

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ZVONIMIR_FERINA

Njegove razigrane, upečatljive i prepoznatljive kreacije privlače pozornost u modnom svijetu, a iza jednog od omiljenih domaćih dizajnera, Zoran Aragović koji stoji iza brenda BiteMyStyle, 15. je godina rada. Za tportal se prisjetio svojih početaka, ispričao što ga je sve na putu kočilo, te što misli o domaćoj modnoj sceni

Posao o kojem je, kako kaže, sanjao od malih nogu i danas može ponosno reći kako je taj san u potpunosti ostvario. U početku je mislio da će mu moda biti hobi uz studij prava koji je tada tek započeo, ali kreativnost je prevladala. Na nagovor obitelji i prijatelja koji su ga poticali da se pokrene jer dobro crta, voli boje i šarenilo, moda je prevagnula kao način na koji se izražavam već 15 godina. Njegove kreacije s pregršt raznih kombinacija uzoraka i boja po kojima je BiteMyStyle najpoznatiji danas obožavaju nositi domaće trendseterice, ali i brojne zvijezde.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ZVONIMIR_FERINA

Jeste li zadovoljni s dodadašnjim godinama rada? Što biste mijenjali da možete?

Presretan sam i ponosan što se mogu pohvaliti da već toliko godina uspješno egzistiram na našoj modnoj sceni. Listam stare albume i prisjećam se prvih revija, prvih suradnji sa poznatim osobama i prva medijska pojavljivanja i neizmjerno mi je drago što i sam i danas u kontaktu s meni dragim ljudima i još uvijek lijepo surađujemo. Ne bih zapravo ništa mijenjao. Brend gradim polako i sigurno, iz kolekcije u kolekciju sazrijevam i ono što mi je najvažnije jest da je BiteMyStyle postao prepoznatljiv na hrvatskoj modnoj sceni.

S kakvim poteškoćama ste se susretali tijekom godina, na koje ste probleme nailazili?

Svaki početak je težak pa tako ni meni nije lako ali uz podršku i pomoć obitelji i prijatelja koji su vjerovali da je moda baš ono čime se moram baviti polako sam ulagao u tkanine, šivaće strojeve, ubrzo su uslijedile i prve kolekcije i sjećam se da se sam se morao vraćati s mora kako bih još izadio odjeće jer se vrlo brzo rasprodala što je meni tada kao početniku bio znak da sam na dobrom putu. Žao mi je što kod nas modna industrija nije na većem nivou i što se mladjim naraštajima dizajnera ne pruža prilika za praksom jer samo talent nije dovoljan.

  • +23
  • +20

Svoju obljetnicu proslavio je kolekcijom proljeće/ljeto na Bipa Fashion.hr-u

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Goran Jakus

Puno poznatih zena nosi vaše kreacije. Koga biste da mozete od stranih zvijezda odjenuli?

Vesele me suradnje sa osobama na sceni jer tada dizajniram vrlo neopterećeno, mogu biti maksimalno kreativan i raditi odjeću koje je zapravo kostim i koja mora biti vrlo upečatljiva i scenična. Drago mi je da su se uz poslovne suradnje rodila i lijepa prijateljstva pa je onda i samo osmišljavanje odjeće za nastupe ili spotove još veći gušt.

Kako ocjenjujete hrvatsku modnu scenu?

Zaista ima jako puno mladih talentiranih dizajnera no ono što po meni nedostaje je hrabrost i inovativnost u dizajnu. Većina se priklanja nekim instant riješenjima no bez upornog rada i truda teško da mogu opstati.

  • +11
  • +8

Zoran Aragović - poznate koje je odjenuo

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!