ODLIČAN TRIK

Znate li zašto ne možete odoljeti krpicama u Zari?

23.07.2015 u 09:33

Bionic
Reading

Ako volite Zaru, jedan od najpopularnijih lanaca ulične mode, znate da često krpicu, cipele ii torbu koja vam je zapela za oko idući put nećete naći na polici. A to je trik kojim se Zara služi i zato ćete se osigurati pa sve kupiti odmah, bez puno premišljanja

Zara ima sustav poslovanja u kojem kupac ne zna kada će se nova kolekcija točno naći na policama trgovina i koliko će dugo stvari biti izložene, a iza tog naizgled kaotičnog stanja zapravo se krije odlična strategija za što bolju prodaju

Kako piše Business Insider, Zara je poznata po tome da će najnovije trendove s modnih pista vrlo brzo preslikati na svoje modele te ih u rekordnom roku dostaviti u trgovine, ali nećete uvijek pronaći ono što vam se sviđa zbog tih neobičnih izmjena. Zato vam se dolazak u Zaru po trendi krpicu po pristupačnoj cijeni na kraju čini kao lov na blago. I u Zari zapravo računaju s tim efektom te se na kraju ispostavilo da im je to odlična ideja.

Zarine trgovine diljem svijeta artikle na policama izmjenjuju i nekoliko puta u tjednu, a tako mame kupce da se stalno vraćaju i provjere što je novoga.

Zbog toga ne možete računati da će se za nekoliko mjeseci određeni artikl naći na sniženju pa ako vam se baš jako sviđa, kupit ćete ga odmah po punoj cijeni jer ne želite ostati bez njega.