UKUSNO I ZDRAVO

Znate li sve prednosti smokve?

28.07.2013 u 19:09

Bionic
Reading

Osim užitaka u svježim smokvama, njihova meka tekstura omogućava vam da ih koristite i za pečenje! Upravo zato za vas smo pripremili nekoliko kreativnih recepata, no prije toga saznajte više o prednostima konzumiranja smokava!

Smokva je slatka voćka, okusa sličnog medu, a bere se od srpnja do studenoga. Svježe smokve su naukusnije, ali i sušene smokve su izvrsnog okusa te pridonose očuvanju našeg zdravlja.

Ovo omiljeno ljetno voće dobar je izvor energije te poboljšava koncentraciju i pamćenje. Naime, smokve sadrže i do 80 posto vode, a u isto vrijeme predstavljaju voće s najvišom razinom prirodnih šećera. Bogate su željezom, fosforom, kalijem, kalcijem, magnezijem, vitaminima B6, E, C te vitaminom A, ali i beta karotenom pa je smokve korisno jesti prije odlaska na sunčanje.

Smokve su bolji izvor vlakana od većine voća. Ostatak teksta i recepte za jela sa smokvama pročitajte naordinacija.hr