VELIKI GRIJESI

Znate li što muškarcima smeta kod žena?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.05.2012 09:54
  • Objavljeno 17.05.2012 u 07:31
svađa razvod rastava

svađa razvod rastava

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: thinstock

Ljubomora, prigovaranje i gluma samo su neki od ženskih grijeha koje muškarci nikako ne mogu oprostiti

Postoje određene ženske navike i načini ponašanja koji muškarcima jako smetaju. Upravo njima bavio se portal Your Tango. Riječ je o stvarima koje su sami muškarci istaknuli u nekoliko istraživanja. Ako se prepoznajete u nekima od njih, znajte da je

puno veći problem to što takvim ponašanjem najviše štetite sebi, pa bi bilo dobro da malo razmislite o sebi i svojemu životu.

Ljubomora
Mnogi muškarci ne mogu podnijeti ljubomorne ženske ispade. Pritom se ne misli na onu ljubomoru kad ga doista uhvatite da gleda zgodnu plavušu u kafiću. Riječ je o onoj ljubomori koja je stalno prisutna, i to uglavnom bezrazložno. Neke žene u svakoj situaciji vide potencijalnu prijetnju i stalno su ljubomorne te sumnjaju u svojega partnera, a problem je zapravo u njihovoj vlastitoj nesigurnosti. S ljubomorom je jako teško živjeti, pa ne čudi stoga što muškarcima ljubomora strašno smeta kod žena.

Prigovaranje
Jedno je istraživanje pokazalo da je prigovaranje jedna od stvari koja muškarce najviše živcira. Žene će zasigurno komentirati da neke stvari nikada ne bi bile obavljene da nisu prigovarale, ali prigovaranje u konačnici rezultira ženinim narušenim autoritetom. Umjesto prigovaranja, pokušajte muškarcu razumno objasniti što vam smeta i zašto je neke stvari važno obaviti. Dajte sve od sebe da vas ozbiljno shvati. Kad to napravite, jednostavno recite jednom što je nužno i nemojte poslije ponavljati i prigovarati.

Prebrzo donošenje zaključaka
Ovo rade i muškarci i žene, ali muškarce to puno više iritira, kako sami priznaju. Jako im smeta kad žena jednostavno donese

tinkstock

tinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: tinkstock

Prigovaranje je iscrpljujuće za oba partnera

zaključak u koji potpuno vjeruje, a on je zapravo pogrešan. To su svojevrsne predrasude koje u konačnici samo vode do problema, pa ih je dobro izbjegavati.

Lažan prvi dojam
Znate kako vam svi uvijek govore koliko je važno da budete ono što jeste? To je dobar savjet. Naime, većina muškaraca ne podnosi kad žene na početku glume da su nešto što nisu. Ovdje nije riječ o nastojanjima da se predstavite u što boljem svijetlu. Govorimo o konstantnoj glumi jer zapravo ne možete prihvatiti ono što jeste. Kako onda očekujete da vas prihvati on?!

Potreba za kontrolom
Neke žene ne shvaćaju da su ljudi u vezi i dalje zasebne jedinke. Baš zbog tog nerazumijevanja neke žene misle da posjeduju partnerov život i ne mogu podnijeti da u svakom trenutku ne znaju gdje je njihov muškarac, što radi i s kim je. Pod takvom kontrolom nije ugodno živjeti, pa ne čudi što takve ženske karakteristike muškarcima ne smetaju. Ne možete nikoga kontrolirati osim sebe, stoga se opustite i uživajte u životu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi