MALA BEAUTY ŠKOLA

Znate li razliku između korektora i concealera? Vjerojatno cijelo vrijeme koristite pogrešan proizvod

22.01.2019 u 08:01

Bionic
Reading

U Hrvatskoj su concealeri i korektori potpuno ista stvar, no u kozmetičkom svijetu itekako postoji bitna razlika. Malo tko zapravo zna u čemu je razlika, a beauty stručnjaci tvrde kako ona leži u moći prekrivanja

Većina ljudi ne zna razliku između korektora i concealera pa u drogerijama najčešće posegnu za potpuno pogrešnim proizvodom koji neće riješiti njihov problem. Pogrešno je to što se u hrvatskom jeziku concealer prevodi kao korektor, no riječ je o dva namjenski potpuno različita proizvoda.

Concealer

Concealeri se češće mogu pronaći na policama drogerija, a služe prekrivanju raznih nesavršenosti na licu, poput mrlja, hiperpigmentacije, crvenila, prištića i slično. Moguće ih je kupiti u raznim oblicima - u stiku, u obliku paleta koje sadrže više nijansi za prekrivanje različitih problema ili u tekućem obliku u tubi, no pomoću njih zapravo je nemoguće riješiti problem tamnih krugova ispod očiju.

Korektor

Tamni podočnjaci rješavaju se pomoću korektora koji, kao što im samo ime kaže, korigiraju vidljivije/problematičnije nesavršenosti. Najčešće se mogu kupiti u obliku paleta koje se sastoje od korektora raznih boja – zelene za prekrivanje crvenila i akni, žute za posvjetljivanje i davanje topline koži te roza ili narančaste za neutraliziranje tamnih podočnjaka. Boju korektora birajte ovisno o tonalitetu kože. Svjetlijoj koži odgovarat će roza korektori, dok će tamnoputima više odgovarati tamnije nijanse breskve.

Nakon korekcije tamnog područja potrebno ga je posvijetliti. Vizažisti najčešće posežu za žutim nijansama korektora ili čak iluminatorima - posvjetljivačima kojima se naglašavaju određeni dijelovi lica (područje ispod očiju, usne, jagodične kosti). Spužvicom dobrom utapkajte i ravnomjerno rasporedite korektor kako ne bi bio vidljiv ili kako područje ispod očiju ne bi bilo presvijetlo. Na samom kraju dobro fiksirajte make up slojem suhog pudera u prahu ili kamenu kako bi željeni efekt na licu što duže potrajao.