omiljeni proizvodi

Zavirili smo u torbice poznatih Hrvatica i otkrili koje kozmetičke preparate uvijek nose sa sobom

01.12.2018 u 08:03

Bionic
Reading

Koliko se poznate Hrvatice brinu o njezi kože i što od kozmetičkih preparata najčešće nose sa sobom, za tportal su otkrile Barbara Kolar, Ljupka Gojić Mikić, Vanja Halilović i druge dame

'Prije nego što izađem iz kuće moram barem nacrtati obrve. To mi je definitivno broj jedan. Sve ovisi o tome kako se taj dan osjećam. U zadnje vrijeme preferiram biti bez šminke preko dana, ali mislim da bez popunjenih obrva nikako ne bih mogla izaći iz kuće', priznala je glumica Katarina Baban.

'U svojoj torbici uvijek imam hrpu ruževa. Često se iznenadim kad zavučem ruku u nju i nađem neki ruž - 'ajme, gle, tu je!' - ili kad nakon dugo vremena odjenem kaput pa shvatim da u džepu imam ruž na koji sam potpuno zaboravila da postoji. Stvarno obožavam ruževe i sigurna sam da u svakoj torbi imam barem jedan', rekla je glumica, priznajući i kako u njenim torbama često vlada kaos te se u njima redovito nađe svega i svačega.

Manekenka Anita Dujić, koja će uskoro postati mama, otkrila nam je kako od kozmetičkih proizvoda obavezno koristi dnevnu kremu, a za razliku od većine žena koje nedostatke na licu nastoje prekriti tekućim puderom, ona radije koristi CC kremu.

'Bez kreme za lice, esencije, CC kreme, rumenila, korektora i melema za usne uglavnom ne napuštam kuću. To je moja beauty rutina za dan, a u torbi uvijek imam i balzame za usne. Potpuno sam ovisna o njima. Imam po jedan u svakoj torbi, tako da ih ne zaboravim. Isto tako, volim uvijek imati osvježavajuću vodicu u spreju i vlažne maramice', rekla je Anita.

'Obavezno prije izlaska iz kuće nanesem kremu za lice, labelo i kremu za područje oko očiju. Više sam onaj tip žene koji usmjeruje pažnju na dekorativnu, umjesto na dekorativnu kozmetiku. Šminkam se samo za neke posebne prilike, a preko dana uglavnom ne', rekla je Vanja Halilović, voditeljica koja s godinama izgleda sve bolje i bolje, no priznaje da nema naviku vježbati, kao što to radi većina njezinih prijateljica.

  • +19
Vanja Halilović Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osim standardnih potrepština kao što su mobitel, ključevi i novčanik, voditeljica Vanja Halilović uvijek nosi parfem, sjajilo ili labelo, kremu za ruke i maramice, a selekciju vrši ovisno o veličini torbice i prigodi.

Otkako je postala mama blizanki Zore i Kaje, glumica Mirna Medaković Stepinac nema toliko vremena za sređivanje kao nekada.

'Nemam problem s time da izađem iz kuće bez šminke, ali obavezno moram očistiti lice i namazati ga kremom. Sve ostale preparate, kao što su puder, rumenilo, maskara i sjajilo, stavljam kako bih se osjećala ljepše i bolje, ali sigurno mogu otići do grada i na kavu bez šminke. U tom smislu stvarno nisam ovisnik o make upu', priznaje glumica, dodajući da u torbi uvijek nosi puder u kamenu, sjajilo i maskaru kako bi eventualno popravila ono što se popraviti mora.

Iako je jedna od naših najuspješnijih umirovljenih manekenki Ljupka Gojić Mikić poznata po tome da nikada nije našminkana, čak ni za važnija događanja i večernje prilike, priznaje nam da povremeno koristi rumenilo i ruž.

  • +4
Ljupka Gojić Mikić Izvor: Cropix / Autor: Biljana Gaurina / CROPIX

'Ne volim imati šminku na licu, a ono što obožavam i što koristim već godinama je melem. Osim melema, u mojoj torbi se mogu pronaći još krema za ruke te maramice za bebe', otkriva nam Ljupka.

Glumica Sementa Rajhard najviše brige posvećuje njezi kože, stoga iz kuće nikada ne izlazi bez dnevne kreme koja joj je, kako kaže, uz rumenilo i shimmer najvažniji kozmetički proizvod koji posjeduje.

'U svojoj torbici uvijek imam neki mali parfem, rumenilo i transparentni puder pa si povremeno, ako je potrebno, popravim šminku jastučićem', rekla je glumica.

'U zadnje vrijeme jako pazim na lice. Sve što nisam radila u ranoj mladosti sada nadoknađujem. Obavezno ujutro stavim dnevnu kremu i nakon nje puder. Ako je ljeto, onda koristim puder sa zaštitnim faktorom, no u jesen i zimu uglavnom koristim mineralni puder. Neću vam lagati, volim našminkati cijelo lice, ali ono što volim kod sebe je to što se našminkam u pet minuta, bilo to na semaforu ili čak u mraku', rekla je kroz smijeh voditeljica Anja Alavanja, dodajući da u torbici uvijek nosi crveni ruž.

Dobro poznato voditeljsko lice Barbara Kolar s godinama je postala svjesnija toga koliko je zapravo važna briga o koži, pogotovo u četrdesetima, kada nema elastičnost kakvu je nekad imala.

'Uvijek stavim kremu oko očiju, serum i hidratantnu ili hranjivu kremu. Šminkam se relativno rijetko, ali si uvijek nastojim nacrtati obrve jer su u suprotnom potpuno bijele, pa djelujem malo zastrašujuće', našalila se voditeljica, dodavši kako upravo zbog svoje svijetle puti voli upadljive nijanse pa često svoj look začini jarkocrvenim ružem.

'Moja kozmetička torbica zapravo je torbica u kojoj držim lijekove i u njoj se mogu pronaći jedino krema za ruke i melem. Ako sam našminkana za određenu prigodu, znam ponijeti maskaru i ruž kako bih eventualno popravila šminku, ali u pravilu ne nosim ništa od dekorativne kozmetike', iskrena je voditeljica.