BEZ CRVENILA I URASTANJA

Znate li pravilno obrijati noge?

14.06.2013 u 11:02

Bionic
Reading

Znate li kako se kvalitetno depilirati? Unatoč tomu što će mnoge žene reći - da, istina je ipak drugačija, a tomu u prilog svjedoči crvena koža s uraslim dlačicama i prištićima. Lijeka, srećom, ima!

Ljeto je vrijeme haljinica, suknjica i hlačica te majica na bretele. Kako biste uopće mogli odjenuti neke od nabrojanih odjevnih predmeta, morate imati glatku kožu bez dlačica. Najbolje bi ih bilo čupati, ali unatoč tomu većina ih žena brije. Ako ste i vi jedna od njih, pročitajte savjete stručnjaka koji će vam pomoći da imate glatku kožu bez dlačica, ali i bez crvenila i prištića.

Prije brijanja - pranje

Tuširanje ili kupanje u toploj vodi najmanje tri minute prije brijanja spriječit će nakupljanje prljavštine i mrtvih stanica u britvici, a jednako tako spriječit će i potencijalno urastanje dlačica, kao i stvaranje krastica.

Neka britvica bude suha
Mnoge žene ostavljaju britvicu u blizini tuša pa se čude kad nakon depilacije dobivaju prištiće, posebno na genitalnom području. Britvica mora biti suha jer je to jedini način da se u njoj ne nakupljaju bakterije. Držite je na tamnom i suhom mjestu.

Pazite na rok trajanja britvice
Vjerovali ili ne, mnoge žene misle da nije problematično ako britvicama prođe rok trajanja. No ne razmišljaju o tome da britvice s vremenom otupljuju, a nakupljaju se i oku nevidljive bakterije. Baš zbog nepoštivanja roka trajanja žene često imaju problema s iritiranom kožom i krasticama, a ponekad i urastanjem dlačica. Pridržavajte se roka trajanja i bacite britvicu nakon što joj istekne rok.

Smjer brijanja
Muku mučite s urastanjem dlaka nakon brijanja? Koža vam nakon depilacije izgleda crveno i s puno sitnih prištića? Obratite pozornost na smjer brijanja. Morate se brijati u smjeru kako rastu dlake, ali to nije baš tako jednostavno. Primjerice, dlake na donjem dijelu nogu rastu u različitim smjerovima.

Gel ili krema za brijanje

Nikada, ali nikada nemojte brijati dlačice bez gela ili kreme na koži. Ne štedite s tim sredstvima i radije nanesite nešto deblji nego tanji sloj kreme ili gela. Ako ih nemate, možete se poslužiti šamponom i regeneratorom, što će također omekšati kožu i ublažiti dodir oštre britvice.