NIVEA

Znate li kako nas sunce vidi?

04.05.2015 u 14:22

Bionic
Reading

Svi znamo da kožu treba štititi od sunca, svi znamo da je prekomjerno izlaganje suncu štetno, ali jeste li se promatrajući sunce ikada zapitali kako ono vidi nas?

Dobre i loše strane sunca:
Sunčeva svjetlost nužna je za naš opstanak i ima blagotvoran utjecaj na naše tijelo i dušu. Potiče imunološki sustav, utječe na nastanak vitamina D koji je nužan za razvoj kostiju i zubi, potiče cirkulaciju i metabolizam. I ono najvažnije, čini nas sretnima. Međutim, sunce ima i loše strane – UVA i UVB zračenje. UVA zrake izazivaju alergije, dugotrajna oštećenja kože i njezino prerano starenje. UVB zrake uzrokuju opekline i oštećenja DNA.

Širom svijeta još uvijek mnogo ljudi ne štiti dovoljno svoju kožu. NIVEA znanstvenici otkrili su da je jedan od glavnih razloga nedovoljne zaštite nedostatak znanja o tome kako UV-svjetlost utječe na kožu te na koji način proizvodi za zaštitu od sunca djeluju.

Potaknuti nedostatkom znanja i davanja važnosti UV zaštiti, NIVEA je u suradnji s britanskim umjetnikom Thomasom Leverittom razvila tehniku koja nevidljivo čini vidljivim. Naime, Thomas Leveritt pokrenuo je pravu revoluciju svojom jedinstvenom UV kamerom kojom je uspio jasno pokazati učinak UV-zračenja na kožu. Snimke su nevjerojatne i dosad neviđene jer pokazuju razliku dijelova kože na koje je nanesen proizvod za zaštitu od sunca od onih dijelova koji su ostali nezaštićeni.

Ovakvom UV-kamerom i modificiranim filterima moguće je vizualizirati nevidljive UV-zrake sunčeve svjetlosti te utjecaj UV-zraka na kožu.

Pogledajte film 'Zaštitite se na suncu' te otkrijte kako nas sunce vidi.

Nivea


Stoga, uživajte u suncu ali zaštitite se i zaštitite one koje volite!

Više o NIVEA zaštiti od sunca pogledajte na www.nivea.hr/uv