TUŽNI PONEDJELJAK

Znate li da je danas najdepresivniji dan?

06.01.2014 u 13:08

Bionic
Reading

Prema 'formuli' Tužnog ponedjeljka koju je 2005. osmislio Cliff Arnall, uzimajući u obzir nekoliko stvari poput vremenskih uvjeta, dugova, propalih novogodišnjih odluka i broja dana koji je prošao od Božića, danas je najdepresivniji dan, piše Daily Mail

Kako je objavio Daily Mail, danas je najdepresivniji dan.

Prema ovoj računici ispada da je stigao Tužni ponedjeljak!

Inače, u proteklih nekoliko godina istraživači su analizirali više od dva milijuna tweetova koje su Britanci objavili u siječnju tražeći negativne komentare i fraze koje bi ukazale na generalan pad raspoloženja. Otkrili su da će danas brojke biti na otprilike pet puta više od prosjeka kad su u pitanju tweetovi i objave na društvenim mrežama vezani uz krivnju zbog neizvršavanja odluka koje su donijeli s novom godinom.

Analize su otkrile i da će se ljudi šest puta više nego inače žaliti na vrijeme te da će se muškarci osjećati lošije nego žene.

Pravni stručnjaci ovaj su dan prozvali Ponedjeljkom razvoda tvrdeći da je u pitanju najpopularniji dan u godini za započinjanje brakorazvodne parnice. Također, danas će radnici biti najnezadovoljniji svojim poslom te jedan od pet planira promjenu. Anketa je pokazala da su u 2013. najsretniji dani Britancima bili, sasvim očekivano: Božić, Nova godina i Valentinovo te 7. srpnja kada je Andy Murray pobijedio na Wimbledonu.

Budući da je danas u Hrvatskoj neradni dan i kraći radni tjedan, Tužni ponedjeljak nam možda tek predstoji.