BEAUTY TRENDOVI

Znamo koje će frizure bez sumnje biti najtraženije u narednim mjesecima

03.09.2020 u 12:46

Bionic
Reading

Frizeri diljem svijeta imaju pune ruke posla nakon izolacije, ali i zbog činjenice da je ljetu uskoro došao kraj. Treba odrezati ispucale vrhove koje su isušili sunce i morska sol i obnoviti boju kose pa žene ovih dana tragaju za trendi frizurama kojima bi mogle osvježiti izgled. Izbora je zaista puno, no na vama je da otkrijete koja vam se frizura najviše dopada te koja frizura najbolje odgovara vašim crtama lica, a mi vam predlažemo nekoliko frizura koje će prema riječima stručnjaka ove jeseni biti ogroman hit

Ukoliko tragate za chic i trendi frizurama kojima ćete začiniti svoje stajlinge u nadolazeće dane, predlažemo vam da se inspirirate starim fotografijama, jer ove će sezone dominirati frizure s prizvukom 90-ih, 70-ih, pa čak i 60-ih.

Trendovi dolaze i odlaze, no moda 90-ih slijedi nas u stopu već nekoliko sezona. Primijetno je to po pitanju odjeće, ali i po pitanju frizura. Originalne i drugačije frizure s prizvukom 90-ih vraćaju nas u neka prošla vremena pa se veselimo što će upravo one dominirati narednih mjeseci na ulicama modnih metropola.

Donosimo vam popis nekih od trenutno najtraženijih frizura, bilo da je riječ o dužini, boji ili stiliziranju kose, a koje će u narednim mjesecima doživjeti veliku popularnost.

Vibra 90-ih

Ovo je frizura koja je preplavila Instagram posljednjih tjedana. Kontrastni pramenovi s prednje strane lica koje su u 90-ima bili veliki hit sada se ponovno vraćaju u modu. Jedna od poznatih trendseterica koja je prva isfurala ovu frizuru bila je pjevačica Dua Lipa koja je motivirala mnoge druge žene da se odvaže na ovu zaboravljenu frizuru.

Povratak korijenima

Beauty stručnjaci tvrde kako se sve više žena vraća svojoj prirodnoj boji kose. Razlog za to je boravak u izolaciji tijekom koje su se mnoge žene morale suočiti s izrastom koji ih je podsjetio na mladenačke dane. Jane Fonda, Jourdan Dunn, i Julianne Hough samo su neke od slavnih dama koje njeguju prirodan look.

Crvene nijanse

Frizer slavnih, uključujući i Kim Kardashia, Chris Appleton, otkrio je kako se u modu vraća crvena boja kose. Jesen je idelano razdoblje da isfurate ovu odvažnu boju i stopite se s krošnjama. Issa Rae, Zendaya, Madeline Brewer i Kim Kardashian samo su neke od slavnih ljepotica koje su nedavno isprobale crvenu.

Pšenično plava

Platinasto plava je klasik, ali stručnjaci tvrde kako će se ove jeseni najviše tražiti toplija nijansa pšenice koju vole Chrissy Teigen, Jennifer Lopez, Jasmine Sanders i Ciara.

Neonski kontrast

Dua Lipa, Amandla Stenberg, Billie Eilish i Kristen Stewart samo su neke od slavnih zvijezda koje su se odvažile na ovu boju kose. Neonske boje jedva smo prihvatili na odjeći, no obojati kosu u neonsko žutu ili zelenu sasvim je druga priča. No, iako nije za svakoga, ova kreativna frizura itekako će biti tražena narednih mjeseci.

Moderna fudbalerka

Možda će mnogima zvučati nezamislivo kada kažemo da se omražena fudbalerka vraća u modu. Teško da bi itko ponovno želio nositi ovu frizuru pomislit ćete, ali očigledno ima žena koje tako ne misle. Miley Cyrus i Barbie Ferreira velike su zagovornice fudbalerke koju je, ako ništa drugo, poprilično lako održavati.

Lob

Kosa koja seže do ključnih kosti vječan je klasik i idealan odabir za sve one željne male, ali značajne promjene. Mnoge žene koje dugi niz godina njeguje dugu kosu imaju strah od skraćivanja kose pa je lob idealna opcija za njih. Kosa će izgledati njegovano i uredno, a još uvijek će biti dovoljno duga da je možete podignuti u visoki rep.

Šiške

Da će šiške biti veliki trend u predstojećim mjesecima potvrdila je i slavna frizerka Dionne Smith koja tvrdi kako je sada idealno vrijeme da isprobate šiške. Osim što jesen označava nove početke, jesen sa sobom donosi i niže temperature pa više ne moramo brinuti o tome hoće li nam se šiške lijepiti za lice. Pitanje je samo želite li stanjene, stepenaste, ravne i guste ili zavjesa-šiške s prizvukom 60-ih, koji stil bolje pristaje vašem licu i koja opcija vam se osobno više sviđa.

Fen frizura inspirirana 90-ima

Voluminozna frizura nikad ne izlazi iz mode pa neće ni ove sezone. Bujna kosa inspirirana 90-ima, poput one koju je isfurala Kylie Jenner sve je traženija u frizerskim salonima, no da biste je postigli vjerojatno ćete se morati prepustiti u ruke profesionalaca. Nije tako lako postići ovu frizuru kod kuće, no ako imate dovoljno volje i želje (i odgovarajuću aparaturu) -sve je moguće.

Kečke

Početkom ljeta u modu su se vratile kečke, a ostat će popularne i tijekom jesenskih mjeseci. Beauty stručnjaci tvrde kako će popularne biti visoko podignute kečke svezane na stražnjoj strani glave - baš kako je to izvela Hailey Bieber. Ova j frizura odlična ukoliko želite zakamuflirati masnu kosu.

Baby pletenice

Dvije tanke pletenice još jedan su zaboravljeni beauty trend koji je doživio povratak iz 90-ih. Ovu smo frizuru primijetili na Margot Robbie koja ju je isfurala za crveni tepih i pokrenula lavinu. Uskoro smo frizuru mogli vidjeti na brojnim drugim street style zvijezdama i influencericama.