OBLINE SU OPET U MODI

Žene sve više žele izgledati kao putena Christina Hendricks

20.01.2011 u 13:27

Bionic
Reading

Osam od deset žena želi nalikovati putenoj glumici Christini Hendricks, pokazuje najnovije istraživanje. To bi moglo značiti da je era pretjerano mršavih žena konačno iza nas

Čini se da pretjerana mršavost kakvu njeguje primjerice Victoria Beckham polako odlazi u prošlost. Najnovije istraživanje je pokazalo da 80 posto žena danas želi izgledati kao putena Kelly Brook ili Beyoncé.

Budući da je riječ o ozbiljnom istraživanju magazina Look u kojemu je sudjelovalo 60.000 žena, čini se da se percepcija ženske ljepote u ženskim očima promijenila. Samo 20 posto ispitanica još uvijek želi izgledati vrlo mršavo.

Devet od deset ispitanih žena smatra da žena može izgledati lijepo i elegantno neovisno o izgledu svoga tijela, a šest od deset ispitanica voljelo bi u časopisima gledati stvarne žene, a ne samo retuširane mršavice.

'Prije pet mjeseci počeli smo na naslovnice stavljati žene s oblinama i reakcije čitatelja su bile sjajne. Ovo istraživanje je pokazalo kakva su očekivanja naše publike i mi to ne smijemo zanemariti. Na cijeni su očito stvarne žene sa stvarnim izgledom, a vrijeme neobično mršavih žena prolazi', kaže Ali Hal, urednica magazina Look.

Istraživanje je pokazalo da se ženama najviše sviđa kako izgledaju Beyonce, Kelly Brook, Rihanna, Kim Kardashian i Christina Hendricks. Najmanje im se sviđa izgled Kate Moss, Victorije Beckham, Kylie Minogue, Kristen Stewart i Gisele Bundchen.