FOKUSIRANE NA POSAO

Žene su marljivije od muškaraca

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.02.2013 10:08
  • Objavljeno 28.02.2013 u 10:08
muškarac žena ured posao

muškarac žena ured posao

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Žene su otpornije na ometanja tijekom posla i vjerojatnije je da će dovršiti zadatak

Žene uposlenici rade više i marljivije su nego njihovi muške kolege, navodi studija instituta Ponemon, prenosi Mail Online.

Istraživanjem je utvrđeno kako tijekom desetominutnog eksperimenta žene rade dulje od svojih muških kolega. Oni su također manje produktivni kada su okruženi ženama.

Pokus je izvorno bio namijenjen ispitivanju učinka filtra privatnosti tvrtke 3M (tankih ploča koje se stavljaju na zaslon omogućujući da samo korisnik vidi zaslon svog računala) na produktivnost na radnom mjestu. No istraživanje je završilo otkrićem da su, sa ili bez filtra privatnosti, žene na radnom mjestu produktivnije od muškaraca.

Radeći na računalu s filtrima privatnosti, žene su radile 4,9 minuta tijekom deset minuta eksperimenta, dok su muškarci radili 4,3 minuta.
Bez filtra privatnosti žene su radile 2,5 minuta tijekom deset minuta, dok su muški ispitanici radili samo 2,1 minutu kroz isto vrijeme.

Ne samo da žene rade dulje, nego su i marljivije. Kada su ispitanici dobili priliku da odu tijekom eksperimenta, samo je 38 posto žena ostavilo svoj radni stol, dok je 52 posto muškaraca to učinilo.

Također, muškarci su se pokazali manje produktivni ako su bili u društvu žena.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!