dress code

Žene nogometaša u Katru ne mogu nositi bilo što: Pokrivene ruke i pristojna odjeća kao znak poštovanja prema zemlji domaćina

19.11.2022 u 20:47

Bionic
Reading

Ovogodišnji domaćin svjetskog prvenstva po mnogočemu je poseban. Stroga pravila uključuju baš sve razine posjeta Kataru, a zbog tamošnjih zakona žene nogometaša morat će prilagoditi svoju garderobu

Za žensku populaciju u Kataru vrijede stroga pravila ponašanja, što uključuje i pravila oblačenja. S obzirom da je većina stanovnika islamske vjeroispovijesti, žene su obučene u skladu s onime što im nalažu vjerske zakonitosti. Od turista, doduše, Katar ne očekuje da slijede sva pravila, ali nepoštovanje tradicije je neprihvatljivo.

Preporuka je da se izbjegava odjeća koja otkriva previše, a pod previše misli se čak i na ramena i koljena.

Upravo zbog toga supruge engleske reprezentacije obratile su se osobnim stilistima kako bi osmislili kreacije koje će osigurati da ne izazovu uvredu u strogoj islamskoj naciji, a svejedno izgledaju odlično. Iako se možda čini kao izazov, popularnost ženskih odijela i maxi haljina sigurna je zona koja još uvijek nudi puno prostora za igru.

'Zadnje što žele je uvrijediti bilo koga u Kataru. One imaju puno samopoštovanja i žele pokazati isto poštovanje prema ljudima tamo, ali u isto vrijeme uživati', objasnili su Englezi.

Supruge ne brinu samo o outfitima u kojima će bodriti muževe dok igraju bitne utakmice, već i o onome u čemu će uživati na zajedničkim druženjima tijekom egzotičnog prvenstva.

Topovi s dubokim dekolteima, izazovne vruće hlačice i suknje koje otkrivaju previše stavljene su pod strogi veto. Sugestija je šal kojim bi prekrile izazovna područja, a favoriti su luksuzni brendovi poput Guccija i Hermesa.

Ipak, jedno je sigurno – svaka supruga ponosno će nositi suprugovo prezime!

  • +5
Hrvatske WAGsice Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX