NA CIJENI SU MAČO TIPOVI

Žene ne padaju na skromne muškarce

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.06.2010 13:36
  • Objavljeno 07.06.2010 u 12:15
par ljubav poljubac

par ljubav poljubac

Izvor: Corbis / Autor: Judith Wagner

Skromni ste? Sramežljivi? Ne znate se hvaliti? Ako ste muškarac, onda vjerojatno tom popisu možete dodati riječ samac

Novo je istraživanje pokazalo da žene ne padaju na skromne tipove, a hvalisavi frajeri tako lakše pronalaze put do ženskih srca. Ni muškarcima nisu simpatični skromniji frajeri jer vjeruju da hvalisavi puno više otkivaju o sebi.

Američke znanstvenice pokazala su sa u istraživanju da žene ne padaju na mekane muškarce. Takvi tipovi djeluje manje samopouzdano i ambiciozno, uglavnom ispadaju nesigurni slabići.

'Skromni muškarci ne prolaze tako dobro kao skromne žene jer ih ostali smatraju preslabima i mlakima', tvrde američke znanstvenice.

Njihovo je istraživanje također pokazalo da su žene sposobne promijeniti svoju ulogu i postati nametljivije, dok se muškarci još uvijek suočavaju s predrasudama čak i kad trude promijeniti se.

Profesorica Laurie Rudman sa Sveučilišta Rutgers objašnjava rezultate: 'Naša saznanja pokazuju da se muškarci suočavaju s predrasudama kad se ponašaju skromno. To može značiti da možda izbjegavaju takvo ponašanje zbog mogućih posljedica. Činjenica je da promjena u ulogama spolova koja je omogućila ženama veću financijsku slobodu ipak nije umanjila ono što se očekuje od muiškaraca. Muškarci još uvijek moraju ispunjavati neke muževne ideale koji traže stalno pokazivanje snage i izbjegavanje svakog pokazatelja slabosti.'

Taj pritisak da se stalno bude mačo frajer zapravo je loš za muško zdravlje. 'Od muškarca se očekuje da budu uspješni, snažni, moćni, dominantni, da ne pokazuju znakove slabosti ili pukotine u svom oklopu jer ih se onda smatra ženskastima', kaže profesorica Rudman i dodaje da zbog toga pati mentalno i fizički zdravlje muškaraca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!