NOVČANIK JE VAŽAN

Žene češće doživljavaju orgazme s bogatašima

  • Autor: A. S.
  • Zadnja izmjena 19.11.2009 15:47
  • Objavljeno 18.01.2009 u 16:00
seks muškarac žena

seks muškarac žena

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Znanstvenici su otkrili da je ženski užitak u vođenju ljubavi direktno povezan s veličinom muškarčevog... bankovnog računa. Što je muškarac bogatiji, to žene češće doživljavaju orgazme

Učestalost ženskog orgazma uvelike ovisi o materijalnom stanju njezina partnera, rekao je dr. Thomas Pollet, psiholog sa Sveučilišta Newcastle koji je vodio istraživanje. Ono će sigurno izazvati kontroverze jer generalizira žene kao materijalistice.

Međutim, znanstvenici smatraju da se uklapa u širu sliku evolucijske psihologije koja dokazuje da su muškarci i žene genetski predodređeni da se međusobno iskorištavaju u namjeri da produlje vrstu najboljim mogućim izborom.

Ženski orgazmi već su dulje vrijeme tema mnogih istraživanja jer se čini da nemaju reproduktivne koristi. Žene, dakako, ostaju trudne neovisno o stanju seksualne zadovoljenosti.

Istraživanje je pokazalo da veći dohodak direktno utječe na ženski orgazam jer muškarca naprosto čini poželjnijim. Već je dokazano da utjecaja imaju i tjelesna simetrija i privlačnost.

David Buss, profesor psihologije na sveučilištu u Texasu, vjeruje da ženski orgazmi imaju nekoliko namjena: 'Oni pomažu u emotivnom zbližavanju s muškarcem ili signaliziraju da je žena u velikoj mjeri seksualno zadovoljena te da je mala vjerojatnost da će tražiti seks s drugim muškarcem. Ono što orgazmi zapravo govore jest 'Iznimno sam ti odana, zato bi trebao uložiti u mene i moju djecu'!'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi